|

Picasso tablosunda keşfedilen sır şaşırttı!

Kübizmin öncü ressamlarından Pablo Picasso''nun ilk başyapıtları arasında kabul edilen The Blue Room tablosunun altında ressamın başka bir çizimi bulundu. Picasso''nun 1901 ile 1904 yıllarındaki ''Mavi Dönemi''ne ait eserin üzerinde çalışan bilim insanları ve sanat uzmanları, tabloda bir erkek resminin olduğunu ortaya çıkardı.

Kültür Sanat
00:00 - 19/06/2014 четверг
Güncelleme: 16:01 - 19/06/2014 четверг
Yeni Şafak
Picasso tablosunda keşfedilen sır şaşırttı!
Picasso tablosunda keşfedilen sır şaşırttı!

Pablo Picasso''nun ilk başyapıtları arasında kabul edilen "The Blue Room" tablosunun altında ressamın başka bir çizimi bulundu.


Kızılötesi tekniğiyle incelenen tabloda, eli çenesinde duran papyonlu bir adam figürünün bulunması sanatseverleri şaşırttı. Çalışmayı yürüten The Phillips Collection Müzesi, National Gallery of Art, Cornell Üniversitesi ve Winterthur Müzesi''nin yetkilileri, tablodaki adamın kim olduğunu belirlemek için çalışmalara başladıklarını belirtti.


Bulgularını geçen hafta açıklayan küratör ve müze müdürleri, tablodaki gizli resmi daha net görüntüleyebilmek amacıyla yaptıkları çalışmaların beş yıl boyunca devam ettiğini ifade etti. Phillips Collection''dan Patricia Favero, ''Bu, yaptığımız işi özel kılan anlardan biri. Resmi bulduktan sonra verdiğimiz ikinci tepki ise ''Peki bu kim?'' oldu. Hâlâ bu soruyu yanıtlamak için çabalıyoruz'' sözleriyle planlarını özetledi.

10 лет назад