|

Portakal Çiçeği Karnavalı'na doğru

Bu yıl, 12-13-14 Nisan'da ikincisi düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'nın tanıtım toplantısı yapıldı. Kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere karnavalın içeriği hakkında bilgi verildi.

Aa
00:00 - 11/04/2014 Cuma
Güncelleme: 16:49 - 11/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Portakal Çiçeği Karnavalı'na doğru
Portakal Çiçeği Karnavalı'na doğru

Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliği taşıdığı belirtilen organizasyonda bu sene, dans, müzik, halk oyunu, bando, sergi ve spor gösterileri gibi çeşitli etkinlikler yer alacak. Karnaval kapsamında, sokaklarda ve kapalı alanlarda yaklaşık 85 etkinlik gerçekleştirilecek; karnaval, kortej yürüyüşü ve sanatçı Gökçe'nin vereceği konserle başlayacak.

Tanıtım toplantısına katılan Vali Hüseyin Avni Coş, karnavalın bu sene daha büyük bir başarı ve katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.

Portakal Çiçeği Karnavalı'nın temel kavramlarının sevgi, barış ve dostluk olduğunu ifade eden Coş, "Bu kavramlar, bu coğrafyanın yüzyıllardır aşina olduğu, bu topraklarla çok iyi uyum sağlayan, iklimiyle de ortamıyla da özdeşleşen kavramlar" dedi.

Toplantıya, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da katıldı.

10 yıl önce