|

Rahbari, Antalya'da orkestra yönetti

İranlı ünlü orkestra şefi Alexander Rahbari, Antalya'da orkestra yönetti. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Alexander Rahbari yönetiminde Mozart'ın "Divertimento No.1 ve Piyano Konçertosu No.20" ile Beethoven'ın "Senfoni No.4" eserlerini seslendirdi.

Aa
00:00 - 12/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:16 - 12/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Rahbari, Antalya'da orkestra yönetti
Rahbari, Antalya'da orkestra yönetti

Konsere ünlü piyanist Gülsin Onay da eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda izleyenler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Konserden önce AKM önünde toplanan Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Antalya Şubesi, Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) Yasa Tasarısı'nı protesto ederek imza topladı.

Şef Rahbari de TÜSAK Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektubunu basınla paylaşan Rahbari, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Lütfen bu kurumların hiçbirini kapatmayın. Futbola gösterdiğiniz ilgiyi onlara da gösterin. Sizin ülkeniz, bütün komşuları için eşsiz bir örnek. Lütfen, Türkiye'yi Almanya ile kıyaslayın, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan ve İrlanda ile değil."

Kültür Sanat-Sen Antalya Şubesi İdari Sekreteri Cankut Yılmaz ise yaptığı açıklamada, TÜSAK Yasa Tasarısı ile kapatılması düşünülen sanat kurumlarının kapanmaması için imza kampanyasını sürdürdüklerini söyledi.

Her geçen gün eylemlerine sanat dünyasından çeşitli isimlerin destek verdiğini belirten Yılmaz, "Bu akşam dünyaca ünlü orkestra şefi Alexander Rahbari eylemimize katılmak için Başbakan'a TÜSAK'ın kapatılmaması için mektup yazdı" dedi.

Yılmaz, eylemlerinin 15 Mayıs'a kadar süreceğini de sözlerine ekledi.

10 yıl önce