|

Resimle 'Sessizlik Bahçeleri'ne yolculuk

Ressam Nil Köken, “Sessizlik Bahçeleri” adlı sergisi ile resimlerini sanatseverler ile buluşturuyor.

00:00 - 28/02/2010 Pazar
Güncelleme: 23:26 - 27/02/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Resimle 'Sessizlik Bahçeleri'ne yolculuk
Resimle 'Sessizlik Bahçeleri'ne yolculuk

Bir çiçek kokusuyla, pek çok duygunun anlatabileceği gibi renkleriyle de konuşabileceği düşüncesi ile yola çıkan genç ressam Nil Köken, resimlerinde duygu ve renkleri buluşturduğu 'Sessizlik Bahçeleri' adlı sergisi ile göze ve iç aleme hitap ediyor.

İnanç, sevgi, duygu ve tabiatın renklerle buluşmasının anlatıldığı resimlerinde ressam Nil Köken, şehir hayatının telaşesinde boğuşan insana resimleri ile yaşanılır bir hayatı insanın kendi özünde bulabileceği ve bunun bir yolunun da sanat ve de resim olduğunu resimleri ile anlatıyor.

İÇ ALEMİ KEŞFE YOLCULUK

Resimlerinde iç dünya ile bir sessizlik arayışını, kendi hayali bahçelerini oluşturarak sürdüren ve bu bahçelerde tabiat, savaşılan ve üstün gelinen bir hasım değil, bilinmezden haber veren bir dost olduğunu anlatan Nil Köken, bahçelerin kalbi ise sudur ve su da tıpkı ışık gibi gösteren ve gören bir göz olduğunu ifade ediyor. İzleyen de ressamla birlikte çıktığı bu yolculukta kendi sessiz iç bahçelerini keşfedebilir, belki de orada uzun zamandır aradığı bir şarkıya rastlayabilir.“Sessizlik Bahçeleri” sergisi, Atlas Sanat Galerisinde 12 Mart'a kadar izlenebilecek. Bilgi için: 0312 468 59 04


14 yıl önce