|

"Ressam İmam" yurt dışına açılmak istiyor

Konya'da Meram Yorgancı Camisi'nin imamı olan ve boş vakitlerinde özellikle dini ve tarihi mekanları konu alan yağlı boya tablolar yapan Muhsin Kaleli, üçüncü kişisel sergisini açtığı İstanbul'da da büyük ilgi gördü.

Aa
00:00 - 12/04/2014 Saturday
Güncelleme: 15:21 - 12/04/2014 Saturday
Yeni Şafak
"Ressam İmam" yurt dışına açılmak istiyor
"Ressam İmam" yurt dışına açılmak istiyor

"Ressam İmam", uluslararası çapta tanınmak ve yurt dışında sergi açmak için destek bekliyor.

Meram Yorgancı Camisi'nde imamlık yapan Muhsin Kaleli, "Sırçalı" başlıklı 3. kişisel sergisini açtığı Küçükçekmece Kültür ve Sanat Merkezi'nde, yaptığı açıklamada, resim yapmaya ilkokul yıllarında başladığını, uzun süre sadece karakalem çalıştığını anlattı.

Azerbaycan'dan gelen resim hocasından 6 yıl ders aldıktan sonra atölyesini kurduğunu belirten Kaleli, imam olmasının resimlere değer kattığını vurguladı.

Görevi gereği topluma birşeyler öğretmeye çalıştığını, resimlerinin de bu amaca destek olduğunu ifade eden Kaleli, namaz vakitleri dışındaki zamanını Konya'daki atölyesinde geçirdiğini söyledi.

"Namaz kılmaz da resim yapmak da aşk"

Talep gelmesi halinde resim dersi de verebileceğini dile getiren Kaleli, şöyle konuştu:

"Resmi bir aşk ve sevgi olarak yapıyorum, duygularımı resimlerim, eserlerimle insanlara aktarmaya çalışıyorum. Günümüz dünyasında insanlar, sürekli bir keşmekeş içerisinde. Karmaşadan bir türlü kurtulamıyor, tarihi eserlerin farkında olmadan önünden gelinip geçiliyor. Namaz kılmak da resim yapmak da benim için aşk. Namaz insanı keşmekeşlikten kurtarır, resim, ebru gibi sanatlar da insanları rahatlatır. Allah'ın yarattığı güzellikleri tablolara aktarıyorum.

Eserlerimde genellikle tarihi ve dini mekanları kullanıyorum. Resmi yaparken buradaki günlük yaşantıları da ön plana çıkartıyorum. Bir tabloya başlamadan önce o mekanı defalarca fotoğraflıyorum. Resimlerinde hem güncel hem de tarihi figürleri kullanıyorum. Ayrıca eserlerimizin insanları geçmişe götürmesi gerekiyor."

"Eserlerim büyük ilgi görüyor"

Sergilerine, eserlerine büyük ilgi olduğunu, eserlerinin hemen herkes tarafından beğenildiğini anlatan Kaleli, şu ana kadar 100'ün üzerinde profesyonel anlamda yağlı boya tablo yaptığını bildirdi.

Kaleli, yurt içinde daha fazla sergi açmayı arzu ettiğini ifade ederek, "Gönlüm yurt dışında da sergi açmak istiyor. Yardımcı olunması halinde neden açmayayım ki? Bu resimleri sadece bulunduğumuz yerde duvarlara asmak için yapmıyorum. İnsanların görmesini istiyorum. İnsanların eleştirilerini almak ve sanatımı daha ileriye götürmek temennim. İmkanlar dahilinde, destek olunduğu sürece yurt dışında sergi açmayı, ülke dışına açılmayı istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

10 years ago