|

Sabır Taşı''yla sahnede

Yeni sanat sezonuna 1 Ekim''de ''merhaba'' diyecek olan Devlet Tiyatroları, yeni dönemde Necip Fazıl''ın Sabır Taşı''nı sahneye koymaya hazırlanıyor.

Aa
00:00 - 1/07/2014 Salı
Güncelleme: 22:30 - 30/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sabır Taşı''yla sahnede
Sabır Taşı''yla sahnede

Devlet Tiyatroları yeni sezonda Necip Fazıl Kısakürek''in Sabır Taşı adlı oyununu perdeye taşıyacak. Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, Necip Fazıl Kısakürek''in uzun bir aradan sonra DT''de ilk kez geçen yıl sahnelenen Para adlı eserinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, ''Önümüzdeki dönem için Sabır Taşı adlı eser Edebi Kurul'''dan geçti, onu sahnelemeyi düşünüyoruz'' dedi. Kurt, DT''nin 1 Ekim''de perdelerini açacak sanat sezonuyla ilgili hazırlıklarını anlattı. 

Geçen sezonda dikkatleri çeken Necip Fazıl''ın eseri Para''nın sahnelenmeye devam edeceğini bildiren Kurt, ''DT''de 25 yıl önce yazarın Bir Adam Yaratmak eseri oynandı.

PARA OYUNUNA ALKIŞ

Necip Fazıl, Para adlı oyununu da 40 sene önce DT''ye vermiş ancak geçen seneye kadar hiç sahnelenmemişti. Para, gittiği her yerde de büyük alkış aldı, çok fazla turne yaptı, talep de çok oldu. Önümüzdeki dönem için ise Sabır Taşı adlı eser Edebi Kurul''dan geçti, onu sahnelemeyi düşünüyoruz'' diye konuştu. 

MOLİERE HAFTASI

Kurt, geçen sezon ilk kez başlattıkları oyun haftalarıyla İngiliz tiyatrocu Shakespeare ile Rus yazar Çehov''un dünyaca ünlü klasiklerini birer hafta boyunca Başkentte seyirciyle buluşturduklarını, yeni sezonda ise ocak ayında Moliere oyunları haftası, şubat ayında da Türk klasikleri haftası yapmayı planladıklarını belirtti. Komedi ağırlıklı oyunları sıkça sahnelenen Moliere''nin 6-7 oyunu Ankaralı tiyatroseverlerle buluşacak. 


10 yıl önce