|

Sadettin Kaplan Ramazan Sohbeti'nde

Şair ve yazar Sadettin Kaplan, 15 Temmuz Salı akşamı saat 18.00'den itibaren Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde Ramazan'a özel bir konuşma yapacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:45 - 14/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sadettin Kaplan Ramazan Sohbeti'nde
Sadettin Kaplan Ramazan Sohbeti'nde

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş.''nin katkılarıyla düzenlenen 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya. 23 Temmuz akşamına kadar ziyaret edilebilecek fuarda Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin desteğiyle gerçekleşen Beyazıt Ramazan Sohbetleri, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde her akşam saat 18.00'de başlıyor.


Ramazan'ın on sekizinci günü Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılacak programın sohbet konuğu, şair ve yazar Sadettin Kaplan olacak. 15 Temmuz Salı akşamı saat 18.00''de başlayacak programda Ramazan'a özel bir sohbet yapacak olan Kaplan, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayacak.



Sadettin Kaplan kimdir?

1944 yılında Ağrı''da dünyaya geldi. 1966 yılında Astsubay Okulu'nu bitirdi. Jandarma teşkilatında yurdun muhtelif il ve ilçelerinde 20 yıl hizmetten sonra emekli oldu. Daha ortaokul ve lise yıllarında yerel gazetelerde şiir ve yazıları yayımlandı. Askerlik hizmeti sırasında Hareket, Boğaziçi, Ece, Kültür ve Sanat, Edebiyatta Çığır, Size ve Türk Edebiyatı gibi dergilerde şiir ve hikâyeleri yayınlandı. Emekliye ayrıldıktan sonra Türkiye Gazetesi ve Türkiye Çocuk Dergisi yazar kadrosuna girdi. Yazarın profesyonel çalışmaları bu tarihten sonra başladı. Edebiyatın hemen her dalında eser verdi. Kitapları dışında tiyatro, senaryo ve radyo oyunları, radyo ve televizyonlarda yayımlandı. İLESAM, MESAM, Yazarlar Birliği, Yazarlar Sendikası, BİRSAD ve ESKADER üyesi olan Sadettin Kaplan''ın çeşitli bakanlıklardan, muhtelif kurum ve kuruluşlardan ödülleri bulunmaktadır. Yalnızca çocuklara yönelik roman, hikâye ve masal türünde 70 civarında kitabı bulunan Kaplan''ın eserlerinden bazıları: (Roman) Kara Kasırga, Plevne''ye Saplanan Tuğ, Uçurumun Çağrısı, İğde Dalı, Dağların Türküsü, Bir Demet Leyla, Unutulmayan Sevdâlar Serisi, (Hikâye) Yunus Meltemi, Sığ Sular, Camda Sinek Ezmek, (Masal) Heybe, (Deneme) Zamanın Zembereği, At Nalında Diş Yarası, Ölüler de Öldürülür, (İnceleme) Beş Şair (T. Fikret, M. Akif, Y. Kemal, N. Hikmet, N. Fâzıl.), Şiirin Kanadında, Şiirin Sultanları ve Sultanların Şiirleri, (Şiir) Ferman, Sular Susadıkça, Gönül Cemresi, Gülendam, Esmâ''dan Esintiler, Düş Bedestânı.



33. Kitap Kültür Fuarı Beyazıt Ramazan Sohbetleri Takvimi (saat: 18.00-19.00):

10 yıl önce