|

Sanatın yeni durağı Sakarya

Klasik Sanatlar Anadolu''da projesi, sanatkârlar ve hemşehrilerini buluşturmaya devam ediyor. Çalışma kapsamında, üçüncü durak Sakarya''da 50 sanatçı, 12 ayrı sanat dalından oluşan sergileriyle sanatseverlere merhaba diyecek.

Aysel Yaşa
00:00 - 26/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:33 - 25/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Sanatın yeni durağı Sakarya
Sanatın yeni durağı Sakarya

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi''nin hazırladığı, Anadolu''da Klasik Sanatlar projesi kapsamında yürütülen 81 İlde 81 Sergi 81 Seminer tüm hızıyla devam ediyor. Projesinin üçüncüsü bugün Sakarya''da başlıyor. Etkinlikler 31 Ağustos tarihine kadar aynı şehirde devam edecek. Atatürk Kültür Merkezi''nde Klasik Sanatlarımız semineriyle start alacak olan projede, aynı günün akşamında Ofis Sanat Merkezi''nde Klasik Sanatlar Karma Sergisi açılacak. Anadolu''da Klasik Sanatlar adı ile hazırlanan projenin ev sahipliğini Sakarya Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. İstanbul ve Sakarya''dan 50''ye yakın sanatkâr ve Sakarya halkının da katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde, 12 sanat dalına ait 50 eserden oluşan bir sergi yapılacak ve sergideki eserleri kapsayan katalog basılacak. Aynı zamanda; hat, tezhip, minyatür, katı, ebru, cilt, çini, kalem işi, edirnekari, kündekari, sedef kakma, naht, gibi klasik sanatlar hakkında Doç. Dr. Mehmet Memiş''in oturum başkanlığında, Prof. Dr. Ayşe Üstün, Hasan Çelebi, Sacit Açıkgözoğlu gibi hocaların sunumuyla seminer programı gerçekleştirilecek.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Etkinlikler kapsamında sanata gönül verenlerle buluşacak olan sanatkarlar yine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu eşliğinde, Taraklı, Karagöl Yaylası gibi mekânları kapsayan, kültür sanat gezileri ve sohbet programlarına da katılacaklar. Projenin mimarlarından Ahmet Zeki Yavaş, çalışmayla ilgili ''Kur''an-ı Kerim kabında cilt, yan kağıdında ebru, Kur''an-ı Kerim yazısında hat, süslemesinde tezhip olarak, çeşmesinde, hanında, evinde, camisinde kalemişi, naht, edirnekari, minyatür, kündekari, sedef kakma, çini gibi alanlarda Anadolu insanı zaten klasik sanatı bilir. Biz Anadolu insanının ayağına sanatımızı bir kez daha götürerek farkındalık oluşturmaya çalışacağız'' diyor.

10 yıl önce