|

Selahaddin Eyyubi geleneği yaşatılıyor

Selahaddin Eyyubi''nin başlattığı Nebi Musa Şenlikleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı''nın destekleriyle eski görkemli günlerine yeniden döndürüldü.

İha
00:00 - 15/04/2014 Salı
Güncelleme: 11:51 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Selahaddin Eyyubi geleneği yaşatılıyor
Selahaddin Eyyubi geleneği yaşatılıyor

İsrail''in Doğu Kudüs''ü 1967'de işgali sonrası neredeyse unutulmaya yüz tutan İslam komutanı Selahaddin Eyyubi''nin başlattığı Nebi Musa Şenlikleri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı''nın destekleriyle eski görkemli günlerine yeniden döndürüldü.Selahaddin Eyyubi''nin 1187 yılında başlattığı Nebi Musa Şenlikleri Doğu Kudüs''ün işgal edilmesi sebebiyle 1967 den beri kutlanamamış ve asırlardır devam eden gelenek unutulmaya yüz tutmuştu.

Gelenek konserlerle yaşatılıyor

Bu çerçevede TİKA Filistin Program Koordinasyon Ofisinin girişimleriyle şenliklerin yeniden görkemli bir şekilde kutlanmaya başladı. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında şenliklerin tanıtımı ve Filistinlilerin katılımı için gerekli çalışmalar yapıldı. Ayrıca Türkiye''den Kültür Bakanlığı mehteran takımı şenlikler kapsamında bir konser verdi.

TİKA, bu tarihi kültürel mirasın yeniden canlandırarak Filistin halkına destek olmaya devam ediyor. TİKA'nın girişimiyle, Hz. Musa''nın Eriha''daki mezarı yanında düzenlenen şenlikler törenle gerçekleştirildi. Törene Türkiye Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, TBMM Filistin- Türkiye İlişkileri Dostluk Grubu Komisyon Başkanı AK Parti Milletvekili Murat Yıldırım, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Filistin Kültür Bakanı Mahmud Abu Ayşa, Kudüs Yunan Rum Ortodoks Patriği Theophilos, Evfkaf Bakanlığı Genel Müdürü Nuh Zigari, Kudüs Valisi Adnan Huseyni, Eriha Valisi Mecid El Fatyani, TİKA ve Filistinli yetkililer katıldı.

10 yıl önce