|

Sema törenlerinin itibarı sarsıldı

Tambur sanatçısı Hakan Talu, Alaturka Records''un çıkaracağı Girizgah albümünde yer aldı. Yurt içi ve yurt dışında sema törenlerini yönetmeyi bıraktığını belirten Talu ''Bu bir zikir sonuçta ama işin itibarı sarsıldı para işine döndü'' diye eleştiriyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 20:17 - 23/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sema törenlerinin itibarı sarsıldı
Sema törenlerinin itibarı sarsıldı

TRT İstanbul Radyosu tambur sanatçısı Hakan Talu, birbirinden farklı projeleriyle çalışmalarına devam ediyor. En son 2 yıl önce çok fazla ''dejenere'' edildiği gerekçesiyle yurt içi ve dışında ayin yönetmeyi bırakan Talu, Nağme-i Tambur konserleriyle, müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Nisan ayında verdikleri konserin ardından Fransızların projeye ilgi gösterdiklerini söyleyen Talu ''Klasik repertuarı farklı bir anlayışla gelenekten kopmadan ama bugünün tadı ile icra ediyoruz. Bu da yurt dışından gelenlerin dikkatini çekiyor. Sanıyorum ikinci konserimizi Paris''te vereceğiz. Ben genelde yurt dışında sema törenleri yapıyordum ama 2 yıl önce bıraktım Çünkü artık işin rezilliği çıktı. Bu bir zikir neticede. Hem itibar hem de para meselesine dönüştü, bozuldu. Ben de bu bozulmaya yardımcı olmayayım diyerek kendimi çektim'' diyor.

ALBÜMLE YOLA DEVAM

Talu yarın çıkacak Alaturka Records''un yeni albümünde de yer aldı. Viyolonsel sanatçısı Uğur Işık''ın ''Taşplakların kaldığı yerden'' başlığı ile oluşturduğu ve  ''adeta müziğimize saygı duruşu'' şeklinde ifade ettiği Alaturka Records''un ''Girizgâh'' adını verdiği ilk albüm  Talu''ya göre Türk müziğinde bir devrim oluşturacak.

Tanpınar''ın izinde

Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar da Talu''nun projeleri arasında. Tanpınar, geleneksel Türk müziğine dair yaptığı tespitlerle biliniyor. Tanpınar hayranı olan Talu ''Tanpınar''ın romanlarında, makalelerinde bahsettiği bestekârların eserlerinden bir repertuvar oluşturdum ve ilk konseri geçen yıl verdik. Bu yıl daha da kapsamlı çalışarak bu konserler dizisini geliştirmek istiyoruz'' dedi.

10 yıl önce