|

"Sersefil-Korkuyorum sevgilim"

Uyuşturucu bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla sahnelenen "Sersefil-Korkuyorum sevgilim" isimli müzikal oyunun galası, Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde yapıldı.

Aa
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"Sersefil-Korkuyorum sevgilim"
"Sersefil-Korkuyorum sevgilim"

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce desteklenen oyunun galasına çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilerin beğenisini kazanan oyun, eroin bağımlısı Martin ile ailesinden kaçan Lilian'ın uyuşturucu bağımlılığı gölgesinde yaşadığı tutkulu bir aşk hikayesini anlatıyor.

Senaryosunu Korhan Abay'ın yazdığı, yönetmenliğini Bora Severcan'ın yaptığı oyunda; Ömer Vatanartıran, Öznur Serçeler, Halim Ercan, Açelya Topaloğlu, Melda Gür, Alkış Peker, Sefa Zengin ve Volkan Severcan rol alıyor.

"Her aile ve genç seyretmeli"

Galaya katılan dizi oyuncusu Furkan Kızılay, oyunu çok beğendiğini söyledi.

Oyunun sadece belirli illerde değil, her yerde sahnelenmesi gerektiğini belirten Kızılay, "Uyuşturucu günümüzde popüler hale geldi. Kesinlikle gençlerin uzak durması gereken bir şey. Her ailenin ve gencin seyretmesi gereken bir oyun. Seyirciyi sıkmayan güzel bir tiyatro" diye konuştu.

Emniyet müdürü ve bağımlılık danışmanı Zafer Can ise 15 yıldır uyuşturucuyla mücadele ettiğini kaydetti.

Oyunun, uyuşturucuyla ilgili gerçekliği çok iyi anlattığını vurgulayan Can, "Gerçek hayatta burada anlatılmaya çalışılan sahnelerden daha sert sahneler olduğu kesin. Uyuşturucu, içerisinde büyük bir dram besliyor. Bu, etrafındaki herkesi de içine alan bir sorun" diye konuştu.

Müzikal oyun, Adana, Mersin, Denizli, Aydın, İzmir, Ankara, Konya, Van, Siirt, Trabzon, Ordu ve Samsun'un da aralarında bulunduğu 18 ilde sahnelenecek.

10 yıl önce