|

Şeyh Tosun'dan 'Bir Dervişin Notları'

Türklerin Amerika'daki uçbeylerinden mutasavvıf, ressam Tosun Bayraktaroğlu'nun ilk kişisel sergisi olan 'Bir Dervişin Notları' sanatseverlere kapılarını açtı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 12/04/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:56 - 12/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Şeyh Tosun'dan 'Bir Dervişin Notları'
Şeyh Tosun'dan 'Bir Dervişin Notları'

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Başak Şengül'ün sunumuyla gerçekleştirilen sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu, Mustafa Kuzugüden ve Recep Şencan başta olmak üzere, Tosun Bayraktaroğlu, Amerikadan gelen sanatseverler ile vatandaşlar katıldı.

'BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SERGİ'

Açılışta konuşan Besim Müftüoğlu, katılımcılara Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in selamını ileterek, "Tosun Bayraktaroğlu bizim için sadece bir ressam değil; hayatı bize öğreten bir üstattır aynı zamanda. Bu nedenle bu sergi bizim için çok önemli. Buraya gelen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

'AMERİKA'DA BİLE BÖYLE SERGİ SALONLARI YOK'

Tosun Bayraktaroğlu da "Hem kültür merkezi hem de sergi salonları gerçekten harika. Amerika'da bile böylesi güzel sergi salonları bulmak zor. Ben Küçükçekmece'ye geldiğimde 50 yıl önce hiçbir şey yoktu buralarda. Şimdi ise inanılmaz gelişmiş. "diye konuştu. Eserlerinde hareketi işlediğini de sözlerine ekleyen Tosun Bayraktaroğlu, genç sanatçılara gurura kapılmamaları konusunda nasihatte bulundu.

Tosun Bayraktaroğlu'nun 40'a yakın tuval çalışmasının yer aldığı bu özel sergi 5 Mayıs tarihine kadar SKSM'de ziyaret edilebilir.


10 yıl önce