|

Seyirci geri dönecek

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu yerli ve yabancı repertuarını dengeleyerek her kesimden insanın seveceği oyunlar sahneleyeceklerini söylüyor. Sahnelerin artacağı müjdesini veren ve inanılmaz tempoda yeni işler üreteceklerini belirten Yazıcıoğlu, ''Küstürdüğümüz seyirciyi tekrar geri getireceğiz'' diyor.

.
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 31/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Seyirci geri dönecek
Seyirci geri dönecek

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni görevine getirilen, tiyatro sanatçısı Erhan Yazıcıoğlu, projelerini anlattı. İBB Şehir Tiyatroları''nın 1 Ekim''de perdelerini açacağını belirten Yazıcıoğlu, yerli ve yabancı tiyatro repertuvarını dengeleyeceklerini kaydetti. Şehir Tiyatroları''na ''önce tiyatro'' ilkesini getireceklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, her kesimden insanın seveceği oyunlar sahneleyeceklerini anlattı. Yazıcıoğlu, ''Yeni sezonumuzda ''Kerbela'' oynayacak. 40 provayla çıkarmaya çalışacağız. Muhteşem bir oyun. Aynı yönetmen Emel Mesci yönetecek. Zihni Göktay, tekrar yepyeni bir oyunda gençleşmiş olarak karşımıza çıkacak. Şekeri, tansiyonu olmayan ve sinirleri alınmış bir Zihni Göktay''la ''Cibali Karakolu'' yapacağız. Repertuvarımızda mutlaka bir Shakespeare olacak. Rus edebiyatından eserler yer bulacak. Haldun Dormen de kendini dinç hissederse memnuniyetle oyun koyacak. 10-12 yıldır ''slow motion'' çalışan şehir tiyatroları, hızla inanılmaz bir tempoda yeni işler üretecek. Küstürdüğümüz seyirciyi tekrar geri getireceğiz'' dedi.

SAHNELER ARTACAK

Şehir tiyatrolarının kapatılmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, bilakis kendisine büyük destek verildiğini ve güven duyulduğunu söyledi. Bu desteği şehir tiyatrolarının, oyuncuların ve tüm ekibinin lehine kullanmaya çalışacaklarını vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Tiyatronun kapatılacağına dair birtakım söylemler oldu. Ben hiçbir zaman buna inanmadım. Bu tiyatroyu, bu muhteşem vitrini, hiç kimse kapatmaz. Kapatamaz değil, kapatmaz. Gücü elinde olan tabii kapatabilir ama neden kapatsın...'' ifadelerini kullandı.

KUTLAMALARI 3 AYDA YAPACAĞIZ

Yazıcıoğlu, görevi süresinde şehir tiyatrolarını layık olduğu yere getirmeye çalışacağını vurgulayarak, ''Deneyimlerimi ortaya dökeceğim. Sıkı bir repertuvar yapacağım. 9 aydır yapılamayan 100. yıl kutlamalarını 3 aya sığdıracağım. Sahnelerimiz artacak ve bir meydan sahnesi oluşturacağız. Ünlülerle ilgili bazı projeler var. Daha sonra bu projeleri açıklayacağım'' dedi.

Tiyatroya adanan bir ömür

Figüran olarak girdiği şehir tiyatrolarında 47 yıldır hizmet veren Yazıcıoğlu, sanat hayatında sinema oyunculuğu, tiyatro yönetmenliği, program sunuculuğu ve seslendirme de yaptı. 17 yaşında şehir tiyatrolarına figüran olarak giren Yazıcıoğlu, emekli oluncaya dek, pek çok oyunda önemli roller üstlendi. Oldukça genç bir yaşta emekli olduğu için, yıllarca çalıştığı kuruma, daha sonra konuk oyuncu statüsü ile geri döndü.


10 yıl önce