|

Silifke Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Silifke ilçesindeki Silifke Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı.

Aa
00:00 - 15/08/2013 Thursday
Güncelleme: 15:41 - 15/08/2013 Thursday
Yeni Şafak
Silifke Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı
Silifke Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve kazı başkanı Prof. Dr. Ali Boran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılı kazı ve restorasyon çalışmalarının başladığını kaydetti.

Selçuk, Ankara, Pamukkale, 100. Yıl ve 19 Mayıs üniversitelerinden toplam 30 öğretim görevlisi ve öğrenci ile 30 işçinin kazı çalışmasında görev yaptığını ifade eden Boran, çalışmaların 15 Kasım'a kadar devam edeceğini belirtti.

Geçen yıl yapılan çalışmalarda Evliya Çelebi'nin bahsettiği Beyazıt Camisi, evler ile sokak dokusunun ortaya çıkarıldığını vurgulayan Boran, "Silifke Kalesi, çağının önemli yapılarından biridir. Kaleyi doğal ve insan tahribatını önleyerek, kısa zamanda insanlığın hizmetine sunmak temel hedefimizdir" dedi.

Boran, Silifke Kalesi'nde 2011 yılında başlayan kazının belgeleme, temizlik, kazı ve geçici koruma olmak üzere 4 aşamalı yapıldığını dile getirerek "2011 ve 2012 yılı kazı dönemi çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlandı. Ayrıca, 2012 yılı kazı sezonunda çalışmaları çizim ve fotoğrafla belgeleme, arkeojeofizik ölçüm ve tarama, uydu fotoğraflarının temini, kazı çalışması ile konservasyon, kısmi onarım ve sağlamlaştırma ana başlıklarında gerçekleştirildi" diye konuştu.

Basın yayın ve halkla ilişkiler koordinatörü İshak Kozak da kalede yapılan kazı çalışmalarının süratle ilerlemesinde ve başarıya ulaşmasında bölge insanının desteğinin çok önemli yeri olduğuna dikkati çekti.

11 years ago