|

Sivas''ın 100 yıllık fotoğraf belleği İstanbul''da

Hayat Ağacı, arşivinden seçtiği fotoğraflarla İstanbul''da bir fotoğraf sergisi açıyor. Bugüne kadar okurlarıyla paylaştığı binlerce fotoğraftan yaptığı seçkiyi İstanbul''da sergileyecek olan Hayat Ağacı, böylece Sivas dışındaki ilk fotoğraf sergisini açmış olacak.

İha
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:20 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Sivas''ın 100 yıllık fotoğraf belleği İstanbul''da
Sivas''ın 100 yıllık fotoğraf belleği İstanbul''da

24''üncü sayısını hazırlayan Hayat Ağacı yıllardır yaptığı yayınla şehir kültürü alanında kendi çizgisini oluşturdu ve şehir yayıncılığında haklı bir yer edindi. Sivas''ın ve yakın çevresinin yerleşik değerlerini, medeni birikimini sayfalarına taşıyan Hayat Ağacı dosyalarının oluşumunda ise metinler kadar fotoğraflara da ağırlık veriyor. Dergi, Sivas şehir ve insan fotoğrafları konusunda çok zengin bir arşivi şu ana kadar okurlarıyla paylaştı.

Bir bakıma şehrin fotoğrafik belleğini tutan Hayat Ağacı, bu görsel zenginliği bir fotoğraf sergisine dönüştürüyor. 16 - 25 Nisan günleri arasında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sarayı''nda düzenlenecek."Sivas''ın 100 Yıllık Fotoğrafik Belleği'' başlıklı sergide daha önce Hayat Ağacı''nda yayınlanan 100 kadar siyah beyaz fotoğrafa yer verilecek. Şehir tarihinde iz bırakan olayları, kişileri, mekanları ölümsüzleştiren fotoğraflar sergi ile İstanbullu sanatseverlerle buluşturulacak.

10 yıl önce