|

Sokak kedilerine uzanan şefkat eli

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 8 yıldır sokak kedilerine yardım elini uzatan 66 yaşındaki Hanife Durmuş, hayvan sevgisiyle dikkati çekiyor.

Aa
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 15:20 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Sokak kedilerine uzanan şefkat eli
Sokak kedilerine uzanan şefkat eli

İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evinde eşiyle yaşayan ve çocuğu bulunmayan ev hanımı Durmuş, sokak kedilerine 8 yıldır yardım elini uzatıyor. Evinde hazırladığı yiyecekleri bidon ve kaplara dolduran Durmuş, mahalle mahalle gezerek sokak kedilerini besliyor.

Durmuş, yaptığı açıklamada, sokak kedileri için her gün evinde yiyecek hazırladığını söyledi. Kedilere yemek hazırlarken hiç üşenmediğini belirten Durmuş, "Hazırladığım yiyecekleri bidonlara dolduruyorum, mahalle mahalle gezerek sokak kedilerini besliyorum. Sakatlanmış sokak kedilerini de Amasya'daki hayvan kliniğine götürerek tedavi ettiriyorum ancak artık eskisi gibi güçlü değilim, çabuk yoruluyorum" dedi.

Çocukluğundan bu yana hayvanlara sevgi duyduğunu dile getiren Durmuş, "İstanbul'dayken 150 güvercinimiz vardı, sürekli onlarla ilgileniyordum, memleketim Erbaa'ya geldikten sonra kedileri beslemeye başladım. Sokak kedilerini 8 yıldır beslediğim için mutluyum. Her gün yaklaşık 50 sokak kedisi besliyorum" diye konuştu.

Kedileri besleme konusunda eşinden her zaman destek gördüğünü anlatan Durmuş, evinde 8 kedi beslediğini belirterek, "Evimdeki kedilerime Tekir, Pamuk, Çelloş gibi isimler verdim" ifadesini kullandı.

Yetkililere seslenen Durmuş, sokak kedileri için barınak yapılmasını istedi.

10 yıl önce