|

Somali için opera

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2011-2012 sanat yılında perdelerini, 8 Ekim'de Aya İrini'de gerçekleştirilecek konserle açacak. Önemli opera eserlerinden bölümlerin de sahneye konacağı açılış gelirleri Somali'ye gönderilecek.

00:00 - 22/09/2011 الخميس
Güncelleme: 22:02 - 21/09/2011 الأربعاء
Yeni Şafak
Somali için opera
Somali için opera

8 Ekim Cumartesi günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Aya İrini'de perdelerini açıyor. Yeni sezonda sahnelenecek opera eserleri, 'Aşk İksiri', 'Midas'ın Kulakları', 'Ariadne Naxos'ta', 'Hoffmann'ın Masalları', 'Don Pasquale', 'Mançalı Adam', 'Kötülüğün Döngüsü' ve 'La Traviata'dan bölümler içerecek olan sezon açılış konseri, şef Raoul Grüneis'in yönetimi ve Murat Göksu'nun sahne düzenlemesiyle seyirciyle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinin eserleri yorumlayacağı konser, 'Çeşmebaşı' balesinden pas de deux (düet) ile 'Hasır Şapka' operasından bir video gösterisi ile devam edecek.

Yıllardır bir gelenek haline gelen ve Mozart'tan Wagner'e, Verdi'den Donizetti'ye Offenbach'dan Britten'a kadar müzik ve opera tarihinin en değerli bestecilerini bir araya getirecek olan açılış konseri bilet satışlarından elde edilecek gelirin tamamı Somali'ye bağışlanacak.

YENİ SEZONDAKİ GÖSTERİLER

Yeni sezonun eserleri arasında yer alan 'Aşk İksiri' adlı opera, Yekta Kara tarafından sahnelenecek. G. Donizetti'nin müziğiyle şef Raoul Grüneis yönetiminde seslendirilecek olan opera, öyküsü ve rejisiyle izleyenleri büyüleyecek.

'Apollon' tarafından kulakları eşeğe çevrilen Midas'ın hikâyesini konu alan 'Midas'ın Kulakları', Yücel Erten'in rejisi ve Serdar Yalçın'ın orkestra şefliğinde seyirci karşısına çıkacak. Sezonun en renkli eserlerinden biri de Türkiye'de ilk kez sahnelenecek olan komik opera 'Hasır Şapka' olacak.


Programın vazgeçilmezleri

Geçen sezonda kapalı gişe oynayan korku operası 'Kötülüğün Döngüsü'nün yanısıra ilgiyle izlenen operalar 'La Traviata', 'Don Pasquale', 'Sevil Berberi', 'Hoffmann'ın Masalları', baleler 'Senfonik Minyatür', 'Othello', 'Don Kişot', 'Concerto Barocco - Creatures - Mi Favorita' ve müzikaller 'Şen Dul', 'Mançalı Şövalye' ile 'Wolfgang ve Lorenzo' bu sezonda da repertuvar programının vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Ayrıca koreografisini Yannick Boquin'in, müziğini F. Chopin'in yaptığı ve ilk kez bir bale eseri olarak sahnelenek 'Genç Verther'in Acıları sanatseverleri bekleyen bir diğer sürpriz. Çocuklara yönelik sahnelenen müzikli oyunlar 'Bremen Mızıkacıları', 'Heidi' ve interaktif çocuk oyunu 'Müziğe Dokunmak' da genç seyircilerle buluşmaya devam edecek.



٪d سنوات قبل