|

Suriyeli hanımlar kermes düzenledi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) katkısıyla açılan kurslara katılan Suriyelilerin yaptığı el işi ürünler, kent merkezindeki kermeste satışa sunuldu.

Aa
00:00 - 15/04/2014 Salı
Güncelleme: 16:13 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Suriyeli hanımlar kermes düzenledi
Suriyeli hanımlar kermes düzenledi

Vali Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kermesin açılışında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kısa sürede topluma uyum sağladığını söyledi.

Türkiye'nin, bu süreçte büyük devlet olmanın gereğini yerine getirdiğine dikkati çeken Oduncu, "Türkiye, ülkemize sığınan savaş mağdurlarına kucak açmış ve onların hayata tutunması için her türlü desteği sağlamıştır. Devletimiz ve hayırsever milletimiz, Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini göstermiştir" dedi.

Konaklama tesisleri ile kent merkezinde yaklaşık 20 bin Suriyeli yaşadığını belirten Oduncu, "Suriyeli kardeşlerimizin, ülkelerindeki savaşın en kısa zamanda sona erip, evlerine dönmesini umut ediyoruz. Burada kaldıkları sürede devlet ve millet olarak onları en güzel şekilde misafir etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Osman Şengel de Suriyelilere meslek edindirmek, boş zamanlarını değerlendirmelerini ve üretime katılmalarını sağlamak amacıyla 10 dalda açtıkları kursa 294 kişi katıldığını ifade ederek, kurs süresince yapılan ürünlerin satışa sunulduğunu söyledi.

Vali Oduncu ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, geliri Suriyelilere aktarılacak kermesin açılış kurdelesini kesti.

10 yıl önce