|

Tarihi Müderris İbrahim Efendi Camisi

Ardahan'daki tarihi Müderris İbrahim Efendi Camisi restore edilecek. Ardahan Müftüsü Aytekin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Halil Efendi Mahallesi'nde 1711 yılında inşa edilen, 1939'da ibadete kapatıldıktan sonra tahıl ambarı ve samanlık olarak kullanılan Müderris İbrahim Efendi Camisi'nin özel mülkiyetten çıkarılması için yürüttükleri çalışmaların sonuçlandığını söyledi.

Aa
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:13 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tarihi Müderris İbrahim Efendi Camisi
Tarihi Müderris İbrahim Efendi Camisi

Mülk sahipleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda, caminin, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildiğini ifade eden Yılmaz, "Verasetçilerin bir kısmı vekalet vererek buranın tekrar cami olarak kullanılmasını istemişti. Bir kısmının üzerinde engeller vardı. O engellerin hepsi kalktı. 9 verasetçiden, yani tapunun 8'de 7'sini almış olduk. Çürümeye terk edilen bu cami için bir süre önce başlattığımız çalışmayı olumlu şekilde tamamladık. Camimiz aslına uygun hale getirilecek" diye konuştu.

Caminin restore edilmesi için zaman kaybetmeden çalışma başlatılacağını belirten Yılmaz, camiyi bu yıl ibadete açmayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmanın geçen yıl eski Ardahan Müftüsü Galip Akın tarafından başlatıldığını hatırlatan Yılmaz, tapunun alınmasının ise kendisine nasip olduğunu belirterek, "Bağış yapanlara, bize bu süreçte yardımcı olanlara, katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Ardahan'ın önemli bir manevi ve kültürel değerini, Ardahan'a kazandırmış olduk" dedi.

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Kahya ise "Bu çalışmada emeği geçen Sayın Valimiz Seyfettin Azizoğlu başta olmak üzere müftülerimiz Aytekin Yılmaz ve Galip Akın'a çok teşekkür ediyorum, Ardahan'ın önemli bir değerini kazandırmış oldular. Bu cami uzun yıllar aslına uygun değildi ama artık aslına uygun hale gelecek. Biz de mahallemiz adına sevinçliyiz" diye konuştu.

10 yıl önce