|

Taşçı, kitap fuarında okuyucusu ile buluşacak

Bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılan Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde, 29 Haziran Pazar günü saat 18.00 itibariyle Dursun Ali Taşçı konuşacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 28/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:16 - 28/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Taşçı, kitap fuarında okuyucusu ile buluşacak
Taşçı, kitap fuarında okuyucusu ile buluşacak

Bu yıl dördüncü defa gerçekleşen ve birbirinden değerli 26 konuşmacıyı ağırlayacak olan Beyazıt Ramazan Sohbetleri, fuara gelen ziyaretçileri bir saatliğine Ramazan'a özel bir sohbet ziyafetine davet ediyor.


Ramazan'ın ikinci gününde sohbet programının konuğu eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı olacak. 29 Haziran Pazar saat 18.00'de başlayacak olan programda Ramazan'a özel bir sohbet gerçekleştirecek olan Taşçı, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayacak.



Dursun Ali Taşçı kimdir?

Emekli edebiyat öğretmeni Dursun Ali Taşçı, 1955 yılında Rize iline bağlı Pazar ilçesinin Tütüncüler Köyü'nde dünyaya geldi. Öğretmen okulu ve Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü mezunu olan Taşçı, uzun yıllar ülkemizin çeşitli yörelerinde bir dönem sınıf öğretmenliği ve sonra da Edebiyat Öğretmenliği yaptı. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla Fransa'ya Türkçe Öğretmeni olarak gitti ve orada altı yıl kaldı. Ayrıca Çay TV'de "Nokta" isimli bir edebiyat programı yaptı. Mesnevî Okuma Dersleri ve "Mevlâna ve İnsan" konulu konferanslar vermektedir. Yazılı Basında ilk şiiri "Ezan Çağının Nesli" 1975 yılında Milli Gazete'de yayımlandı. Hemen ardından Milli Gazete'ye gönderdiği ve gazetenin arka sayfasını kaplayan deneme de yazarın yayınlanmış ilk yazısıdır. Eserleri: Uygarlığa Aşkla Direnmek, Fıtratın Aşk Çağrısı...


10 yıl önce