|

Trabzon'a rekor ziyaretçi

Doğa ve tarih turizminin önemli merkezlerinden Trabzon'u ziyaret eden turist sayısında her geçen yıl artış olduğu, kentin tarihi yapılarının dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğradığı bildirildi.

Aa
00:00 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:45 - 10/07/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzon'a rekor ziyaretçi
Trabzon'a rekor ziyaretçi

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız yaptığı açıklamada, 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle dağıyla yaylasıyla kültürüyle turizm şehri olan Trabzon'un, turistlerin yoğun ilgisini çektiğini söyledi.

Turizm alanında son yıllarda il genelinde önemli altyapı yatırımlarının yapıldığını belirten Kansız, şöyle devam etti:

"Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turist sayısındaki artış bizi çok mutlu ediyor. İlimize dünyanın hemen hemen her kıtasından ziyaretçiler geliyor. Buradan gayet memnun şekilde ülkelerine dönüyorlar. Trabzon'a bu yılın mayıs ayı sonu itibariyle, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Arap ülkeleri, İran, Fransa, Belçika, Hollanda, Lüksenburg, Avustralya, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Avusturya, İngiltere, Kanada, Yunanistan ve Yeni Zelanda'dan ziyaretçilerimiz geldi. Her geçen yıl daha fazla ülkeden turist ilimizi ziyaret ediyor. Trabzon'u geçen yıl mayıs ayı sonu itibariyle 71 bin 558 yabancı turist ziyaret etmişti, bu sayı bu yılın aynı döneminde 110 bin 550 olarak gerçekleşti."

Yerli turist sayısında da artış yaşandığını ifade eden Kansız, geçen yılın ilk 5 ayında 330 bin 44 olan yerli turist sayısının bu yıl aynı dönemde 442 bin 58'e yükseldiğini kaydetti.

İsmail Kansız, turistlerin Trabzon'da en fazla Uzungöl'ü ziyaret ettiğini belirterek, "Türkiye'nin ve bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'ün ardından Sümela Manastırı en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor. Ayasofya ve Trabzon müzeleri ise yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği diğer mekanlar" dedi.

10 yıl önce