|

Tüm hikayesiyle Mustafa Kutlu

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği “Aynanın Sırrı Mustafa Kutlu Sempozyumu" yarın başlıyor. Sempozyum Mustafa Kutlu adına düzenlenen geniş çaplı ilk çalışma olması bakımından ayrı bir önem taşıyor

00:00 - 25/04/2012 Wednesday
Güncelleme: 23:02 - 24/04/2012 Tuesday
Yeni Şafak
Tüm hikayesiyle Mustafa Kutlu
Tüm hikayesiyle Mustafa Kutlu

Küçükçekmece Belediyesi, Türk hikâyesinin yaşayan en önemli simalarından olan Mustafa Kutlu adına, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile birlikte “Aynanın Sırrı Mustafa Kutlu Sempozyumu”nu gerçekleştiriyor.

TEMATİK YELPAZESİ

Mustafa Kutlu'nun hayatı, sanatı ve eserlerinin değerlendirileceği “Aynanın Sırrı Mustafa Kutlu Sempozyumu” kapsamında; Türk Hikâyeciliğinde Mustafa Kutlu, Mustafa Kutlu Hikâyelerinin Tematik Yelpazesi, Mustafa Kutlu Hikâyelerinde Dil ve Yapı, İnanç, Tasavvuf ve Mustafa Kutlu'nun Hikâyeleri, Mustafa Kutlu'da Modernizm Eleştirisi ve Gelenek, Mustafa Kutlu'nun Hikâyelerinde İnsanlar, Mustafa Kutlu'da Taşra, Kent ve Kentli İnsan, Mustafa Kutlu Toplumsal Dönüşümün İzleri, Hikâyelerinin Dışında Mustafa Kutlu konu başlıkları çerçevesinde Türk edebiyatı sahasında yaptıkları çalışmalarla tanınan seçkin bir akademisyen ve yazar kadrosu bildirilerini sunacaklar.

Sempozyum Mustafa Kutlu adına düzenlenen geniş çaplı ilk çalışma olması bakımından da ayrı bir önem taşıyor.

AÇILIŞ BİLDİRİSİ İSMAİL KARA'DAN

Farklı mekânlarda gerçekleşecek, Aynanın Sırrı Mustafa Kutlu Sempozyumu 26 Nisan Perşembe günü başlayacak, 2 gün sürecek ve 8 oturumdan oluşacak.

Açılış programının Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapılacağı sempozyum süresince oturumlar, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yenikapı Mevlevihanesi Yerleşkesi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Davutpaşa Yerleşkesi'nde yapılacak. Yarınki açılış programında Prof Dr. M.Fatih Andı (FSM Vakıf Üniversitesi Ed.Fak.Dekanı), Prof Dr.Musa Duman (FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü) ve Aziz Yeniay (Küçükçekmece Belediye Başkanı) konuşma yapacak. Belgesel film gösteriminin ardından sempozyum anısına Mustafa Kutlu'ya Şeref Beratı takdim edilecek. “Dostum Mustafa Kutlu, Edebiyat ve Düşünce Dünyası” başlıklı açılış bildirisini ise Prof. Dr. İsmail Kara sunacak.

SERGİLER, EBRU VE RESİM GÖSTERİLERİ

Sempozyumun kapanış programında Kutlu'ya ait “Bir Şey Yap” isimli hikaye Gökdemir İhsan tarafından seslendirilecek. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki kapanış programında Mustafa Kutlu Sergisi yanı sıra Hikmet Barutçugil ve Reza Hemmetiad tarafından Ebru ve Resim gösterisi olacak. Program, Nağmeler Topluluğu'nun müzik dinletisi ve katılımcılara plaket takdimi ile son bulacak.



12 years ago