|

Türk ve Kırgız ressamlardan Paris'te sergi

Türk ressam Cemile Lakerta ile Türkiye'de yaşayan Kırgız sanatçılar Momunbek Astar ve Yıldız Asangali'nin eserlerinin yer aldığı karma resim sergisi, Fransa'nın başkenti Paris'te sanatseverlerle buluştu.

Aa
00:00 - 4/07/2014 Cuma
Güncelleme: 13:56 - 4/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Türk ve Kırgız ressamlardan Paris'te sergi
Türk ve Kırgız ressamlardan Paris'te sergi

La Capitale Galeri'de düzenlenen karma resim sergisinde, ressam Lakerta'nın at ve çiçek tasvirleri, Kırgız sanatçı Astar'ın İstanbul silueti temalı resimleri ve Asangali'nin çiçek desenleri konulu çalışmaları yer alıyor.

Asıl mesleğinin avukatlık olduğunu belirten ressam Lakerta, ABD'de gördüğü resim eğitiminden sonra Türkiye'de de çeşitli ressamlardan kısa süreli dersler aldığını söyledi. Ankara'da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Lakerta, "Kırgızistan, St.Petersburg, Bulgaristan ve şimdi de Paris'te sergimizi açtık. Tema olarak atları, doğayı ve semazenleri çalışmayı çok seviyorum. Her yıl Şeb-i Arus törenlerine giderim ve ondan etkilenerek semazen çalışmaları yapıyorum" dedi.

Lakerta, avukatlık mesleğinin yanında resimle ilgilenmesinin kendisini dinlendirdiğini, bu sayede kitlelere de ulaştığını vurguladı.

Sergi, 14 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

10 yıl önce
default-profile-img