|

"Türkiye'de müzecilik anlayışı yok"

Eskiden oyuncağın çocukların hayal gücünü geliştirmekte kullanıldığını söyleyen Sunay Akın, İstanbul Oyuncak Müzesi'ne de değinerek, "Türkiye'de müzecilik anlayışı yok" dedi.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/03/2013 Salı
Güncelleme: 11:37 - 26/03/2013 Salı
Yeni Şafak
"Türkiye'de müzecilik anlayışı yok"
"Türkiye'de müzecilik anlayışı yok"

Şair ve yazar Sunay Akın, "Söz Gösterisi" adlı tek kişilik oyununu Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi''nde sahneledi.

Bakmanın ve görmenin farkını tüm gösterilerinde ortaya koyan Sunay Akın''ın tek kişilik gösterisine sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar 2 saatlik oyun boyunca aklın ve bilimin yolunda keyifli bir yolculuğa çıktı.

Çanakkale'nin bilinmeyenleri

Gösteri boyunca Sunay Akın, Çanakkale''nin bilinmeyen insan hikayeleri, adalet kavramının gerçek anlamı ve önemini, Osmanlı- Rus Harbi sırasında savaş meydanlarında resim çizmeyi öğrenen ressam Hasan Rıza''nın katledilişinin 100. yılını tarihin önemli bilgilerini açıklayarak, katılımcılarla paylaştı.

"Müzecilik anlayışımız yok"

Gösterisinde İstanbul Göztepe''de hayata geçirdiği ve bir şairin kurduğu ilk müze olarak tarihe kazınan İstanbul Oyuncak Müzesine de değinen sanatçı, gelişmiş ülkelerde oyuncakların çocuklara vakit geçirmek veya oyalanmak için değil, hayallerini büyütmek amacıyla alındığının altını çizdi.

Türkiye''de yeteri kadar müze ve müzecilik anlayışı olmadığını ifade eden sanatçı, bu konuda yöneticilere ve sanatçılara çok iş düştüğünü belirterek ilgili olunması gerektiğini ifade etti.


11 yıl önce