|

TYB''den En Kutlu Doğum programı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi etkinliklerinde bu hafta ''En Kutlu Doğum''başlığı altında Peygamber Efendimiz anıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:11 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
TYB''den En Kutlu Doğum programı
TYB''den En Kutlu Doğum programı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi''nin, Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu''nda düzenlediği ''En Kutlu Doğum'' etkinliğine konuşmacı olarak Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu katıldı. Programı AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erkuş, Büyükşehir Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Cemil Paslı, akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler ilgiyle izledi. Poçanoğlu, Hz.Peygamber(sav)''in ashabıyla Allah''cc)''a ve Kur''ân''a şirk koşmayacak şekilde sözle yaptığı biatin, Raşit halifelerden sonra günümüze gelinceye kadar çok farklı şekillerde istismar edilerek uygulana geldiğini kaydetti. Poçanoğlu, ''Başta Haccac-ı Zâlim olmak üzere bu tür yeminlerle bazı zalimler ümmet üzerinde birçok haksızlıklar yapmış, Müslümanların bu samimiyetlerini Hasan Sabbah''ın Haşhaşîleri gibi, hatta günümüzdeki benzer yapılar gibi oluşumlar ümmetin aleyhine kullanmışlardır. Bu zulümler İslâm milletinin dağılmasına, İslâm Medeniyetinin gerilemesine sebep olmuştur. Bu yanlış bağlılık dediğimiz biat''in bidatleştirilmesi ümmet üzerine dışarıdan müdahalelerin yapılmasına kapı aralamıştır. Mesela Haşhaşîlerin Hasan Sabbah''a olan bağlılığını Müslümanlar çözememişlerdir ve Cengiz''in müdahalesiyle temizlenebilmiştir'' diye konuştu.

O''NUN GETİRDİKLERİNE BİAT EDİYORUZ

Biat müessesesinin istismar edilerek ümmet üzerinde bir tahakküm aracı olarak kullanılmasının Müslümanları ağırlaştırarak güçsüz hâle getirdiğini anlatan Poçanoğlu, ''Müslümanlar kendi meselelerini çözemez duruma düşmüştür. Geçmişte Cengiz''in müdahalesiyle aralanan bu kapıdan, daha sonra Haçlılar, günümüzde İngiltere, Rusya, Amerika ve İsrail gibi emperyal güçler Afganistan''ın, Irak''ın ve tüm İslâm coğrafyasının işgali için girmelerini kolaylaştırmıştır'' dedi. Poçanoğlu konuşmasını ''Biz O''nun getirdiklerine biat ediyoruz; selât ve selâm ile anıyoruz, O''nun şefaatini ümit ediyoruz.'' Diyerek bitirdi. Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu''na programın sonunda TYB Konya Şubesi adına Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı tarafından kitap takdim edildi.


10 yıl önce