|

Uluslararası 1. Kabartma Kur''an Buluşması

İstanbul''da Çobaneşme Kültür Merkezi''nde düzenlenecek olan Uluslararası 1. Kabartma Kur''an Buluşmasına farklı Müslüman ülkelerden görme engelli kurralar katılacak.

İstanbul Ajansı
00:00 - 16/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 16/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Uluslararası 1. Kabartma Kur''an Buluşması
Uluslararası 1. Kabartma Kur''an Buluşması

Uluslararası Kabartma Kur''an Hizmetleri Birliği tarafından 21-23 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul''da Çobaneşme Kültür Merkezi''nde düzenlenecek olan Uluslararası 1. Kabartma Kur''an Buluşmasına farklı Müslüman ülkelerden görme engelli kurralar katılacağı bildirildi.


Tüm dünyada görme engelliler için Kur''ân çalışmaları yürüten uzmanları ve bu alanda hizmet veren kurumları bir araya getirecek bu buluşmaya katılacak olan ülkeler: Türkiye, İran, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Güney Afrika Cumhuriyeti, İngiltere, Malezya, Endonezya, Pakistan ve Hindistan'dan katılımcılarla gerçekleşecek.


Kabartma Kur''an nedir?

Kabartma yazı, noktalardan oluşan ve görme engellilerin parmaklarıyla okudukları yazı sistemidir. Mucidi Louis Braille''in adına ithafen "Braille yazı" olarak da anılır. Kabartma yazı sistemi 6 nokta esasına dayanır ve 6 noktanın farklı kombinasyonlarından harf, rakam, noktalama işareti benzeri semboller meydana gelir.


Bu kurala bağlı olarak hemen her dilde kabartma alfabe oluşturulmuştur. Kur''ân-ı Kerîm''in doğru okunmasını mümkün kılan hareke ve sembollerin de kabartma yazı sisteminde karşılıkları üretilmiştir ve günümüzde görme engellilerin parmaklarıyla okuyabilecekleri Kabartma Mushaflar basılmaktadır.

10 yıl önce