|

Vuslat bu ay Diyanet'i sorguluyor

Vuslat Dergisi, Temmuz sayısında Diyanet Teşkilatını dosya konusu olarak gündeme getiriyor. Vuslat, farklı bir bakış açısıyla Diyanet dosyasında; Diyanetin kuruluş amacını, çalışma sistemini, camilerdeki uygulamalarını, yapılan hutbeleri, ciddi manada sorgulanması gerektiğine dikkat çekiyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 30/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:08 - 30/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Vuslat bu ay Diyanet'i sorguluyor
Vuslat bu ay Diyanet'i sorguluyor

Vuslat Dergisi, bu dosya çalışmasında amaçlarının; bağcıyı dövmek değil, hak ve hakikatin ortaya çıkmasına katkı sağlamak olduğunu belirtiyor. Yaptığı bütün çalışmalarda esas olan gerçeğin, Müslümanların bilinçlenmesi olduğunun da altını çiziyor.

İlginç bir madde

Ayrıca ''Diyanet İşleri Başkanlığı, dînî bir teşkîlât değil, Anayasanın 154 üncü Maddesinde saptandığı üzere genel idare içinde yer almış idarî bir teşkîlât durumundadır ve bu teşkîlâta mensup kişiler de, 154 üncü Madde sözü geçen özel kanun ve dolayısıyla 154 üncü Madde hükmünce memur niteliğinde sayılmışlardır. Bu durumun bir Anayasa hükmü gereği olması dolayısıyla da Anayasanın 117 nci Maddesine aykırılıktan söz edilemez.'' ifadelerin, Diyanet İşleri Başkanlığı için Anayasa Mahkemesi''nin verdiği kararda yer aldığını ifade ediyorlar..

Dergide yer alan yazarlar

Ahmed Kalkan, Mustafa Çelik, Sadreddin Yüksel, Mustafa Çalışkan, Ahmet Bal, Prof. Dr. Adnan Demircan, Muhammed İslâmoğlu, Abdullah Dâî, Ahmet Varol, Dr. Mehmet Demir, Süleyman Gülek, Seyfulislam Çapanoğlu, Yakup Paslı…


10 yıl önce