|

"Yaşayan Doğu" sergisi açıldı

İSMEK, her yıl gerçekleştirdiği genel sergilerinin yanı sıra bu yıl ''İSMEK''in Ustaları'' üst başlığı ile on ayrı sergi düzenliyor. Bu sergilerin dördüncüsü olan ''Yaşayan Doğu'' isimli resim sergisi, 2 Nisan 2014 Çarşamba günü sanatseverlerle buluştu.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Yaşayan Doğu" sergisi açıldı
"Yaşayan Doğu" sergisi açıldı

Medeniyetimizin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerlerin, görsel hafızamız üzerinde bıraktığı izlerin tuvallere aktarıldığı bu sergide; İSMEK resim branşı Zümre Başkanı Emrah Tunaboyu ile 41 İSMEK Resim İhtisas Merkezi kursiyerinin toplam 120 eserleri yer alıyor. Yağlıboya, akrilik ve kolaj teknikleriyle yapılan tablolar, Anadolu insanın günlük yaşamından kareleri, ressamların bakışıyla yansıtıyor.

Geleneksel Anadolu süsleme sanatları ile klasik ve modern'' batı'' resmi arasındaki görsel ve anlamsal ilişkinin incelendiği sergideki eserler, Hoca Ali Rıza, Mahmut Cüda, Feyhaman Duran, Neşet Günal ve Şevket Dağ gibi önemli Türk ressamları izinden gidilerek yapıldı.

2 Nisan 2014 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Sultanahmet Kampüsü''nde açılışı gerçekleşen ''Yaşayan Doğu'' resim sergisi, 18 Nisan 2014 Cuma gününe kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.


10 yıl önce