|

Yeni sezon siftahı Sevgili Doktor'dan

İBB Şehir Tiyatroları sezonu yeni oyunlarla açtı. Çehov'un yazdığı Neil Simon'un uyarladığı ve Taner Barlas'ın yönettiği “Sevgili Doktor” sezonun en iddialı oyunlarından biri

00:00 - 6/10/2011 Perşembe
Güncelleme: 21:12 - 5/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni sezon siftahı Sevgili Doktor'dan
Yeni sezon siftahı Sevgili Doktor'dan

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Sevgili Doktor, sezonun açılışıyla birlikte ilk sahnelenen oyunlardan biri oldu. Dünya edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olan Rus yazar Anton Çehov'un yazdığı Neil Simon'un uyarladığı ve Taner Barlas'ın yönettiği oyun 16 Ekim'e dek Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

HAYATTA KALMA ÇABASI

Birbirinden bağımsız sekiz kısa öyküden oluşan iki perdelik eserde; çeşitli sınıflardan kişilerin varoluşları, ilişkileri, çelişkileri ve hayatta kalma çabaları trajikomik durumlarla seyirciye aktarılıyor…

Oyun, Çehov'un insan haklarına, kapitalizme ve sınıf farkına bakışını, ince ve güçlü mizah anlayışıyla ele alışının en güzel örneklerinden biri olarak karşımızda duruyor. İnsanoğlunun en büyük buluşunun tekerleğin keşfi olduunu düşünürsek, dönemin Rusya'sında yaşananların aslında günümüzde hala yaşanıyor olması fazla ileri gidemediğimizin ispatı oluveriyor. Galiba tekerleği icat eden onun terse de döneceğini unuttu. Oyunda da yazar bunu başarılı biçimde aktarıyor.

Çevirisini Sevgi Sanlı'nın, dramaturgluğunu Dilek Tekintaş'ın, sahne tasarımını Barış Dinçel'in, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı'nın, ışık tasarımını Özcan Çelik'in, efekt tasarımını Yusuf Tuncer'in yaptığı oyunda; Taner Barlas, Funda Postacı, Aziz Sarvan, Kubilay Penbeklioğlu, Meriç Benlioğlu, Nagehan Erbaşı, Yalçın Avşar rol alıyor.



13 yıl önce