|

Yerli Rain Man İzmir'den çıkacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan bir grup genç, Türk sinemasının ilgi göstermediği 'otizm'i ilk kez beyaz perdeye aktarmaya hazırlanıyor. Harçlıklarıyla 'Sonbaharda Mutluluk' adını verdikleri filmin kısa metrajını çeken gençler, uzun metraj için yapımcı arıyorlar.

Muhammet Safa
00:00 - 14/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:21 - 14/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Yerli Rain Man İzmir'den çıkacak
Yerli Rain Man İzmir'den çıkacak

Dünya sinemasının önemli köşe taşlarından ve birçok filmin esin kaynağı 'Rain Man' otizmli bir ağabeyle kardeşinin hikâyesini anlatıyordu. Ardından çekilen 'I am Sam', 'Temple Grandin' gibi filmler ise otizmi güncele taşıyarak sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü oldular. Ülkemizde ise bir grup genç, çekecekleri kısa filmden sağlayacakları sermayeyle uzun metrajlı bir filmle otizme dikkati çekecek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Gençlerin projesi hayata geçerse, film, Türk sinemasının ilkleri arasına girecek.

HARÇLIKLARLA FİLM ÇEKMEK

Edirne Karaağaç Mahallesi'nde çekimleri devam eden filmin yönetmeni Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi Batuhan Kurt, otizmli çocukların dünyasını anlatacakları uzun metrajlı filme gelir sağlamak için “Sonbaharda Mutluluk' adında kısa metrajlı film çekmeye başladıklarını söylüyor. Harçlıklarını biriktirerek bu projeye başladıklarını ifade eden Kurt, asıl amaçlarının otizmli çocukların derin dünyasını insanlara anlatabilmek, o dünyaya dikkati çekebilmek, güzel bir filmle bunu dile getirmenin en doğrusu olduğunu belirtiyor. Maliyetler ve maddi sıkıntılar çalışmalarını olumsuz etkilese de gençler, kısa film projeleriyle katılacakları film festivallerinden alacakları ödüllerle asıl hedeflerini yerine getirmek istiyorlar. “Hedef güzelse çekilen zahmetler de güzel oluyor” diyerek yola çıkan gençler, otizmli çocukların suskun ama anlamlı dünyalarını iyi bir filmle ortaya koyacaklarına inanıyorlar.

İki bin liraya mal olacak filmin başrol oyuncularından Çağrı Şahin de harçlıklarını biriktirerek başladıkları projelerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu vurguluyor. Sanat yapmanın bazen fedakârlık yapmayı gerektirdiğini dile getiren Şahin, amaçlarının kıt imkânlarla güzel işler yapmak olduğunu belirtiyor.

Film, 1970'li yıllarda, otizm çerçevesinde geçen bir dostluk hikâyesini anlatıyor. Geçmişte yaşanılan gerçek dostluklara duyulan özlemi vurgulamak için bu konuyu seçiyorlar.


13 yıl önce