|

Zeytinburnu okuyor, yarışıyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından, 7 Nisan - 17 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması başladı. ''Okumak Sizden, Ödüllendirmek Bizden'' sloganıyla bu yıl da yarışmaya büyük ilgi bekleniyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:18 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Zeytinburnu okuyor, yarışıyor
Zeytinburnu okuyor, yarışıyor

Her yıl Zeytinburnu''nda okuyan, yaşayan veya çalışan tüm kitap dostlarının büyük bir ilgi gösterdiği Kitap Okuma Yarışmasının bu yıl onuncusu gerçekleştirilmekte. Toplum genelinde kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak ve okumayı teşvik etmek amacıyla Bilgi Evleri tarafından organize edilen ve Zeytinburnu ilçesinde her yıl bir şenlik havası estiren yarışmanın, bu yıl da çok sayıda yarışmacıyı, güzel bir atmosferde bir araya getireceği bekleniyor.


Zeytinburnu halkının yarışmaya ilgisinden ve kitap okuma duyarlılığı kazanmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bilginin güç olduğunu ve bu gücün okumak ve araştırmakla elde edileceğini, Bilgi Evleri''nin de bu amaçla hizmet verdiğini belirterek, bu yılki yarışmanın da Zeytinburnu''nda keyifli ve çekişmeli geçeceğini belirtti.

''Okumak sizden, ödüllendirmek bizden'' sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen kitap okuma yarışmasının bu yıl onuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın, bugüne kadar 25.693 kişinin yarışmalara katıldığını ve on binlerce kitabın Zeytinburnulu hemşerilerimiz tarafından okunduğunu, okunan sayfaların uç uca eklendiğinde binlerce kilometrelik yola denk geldiğini ifade etti.

YARIŞMAYA KAYIT: 17 MART-26 NİSAN

Kitap Okuma Yarışması''nın kayıtları bu yıl 17 Mart Pazartesi başlamış olup, 26 Nisan Cumartesi günü ise sona erecek. Yarışmaya, Zeytinburnu sınırları içerisinde, ikamet eden, okuyan, çalışan, ilkokul 4. sınıftan itibaren tüm öğrenciler ve okumayı seven tüm yetişkinler katılabilmekte. Katılmak isteyenler Bilgi Evleri''ne müracaat edip yarışmaya kayıt yaptırabilecek. Yarışmacılar, Bilgi Evleri''nden ödünç kitap alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de tedarik ediliyor.

10. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması''nın sınavı 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü Haluk Ündeğer İlkokulu''nda I ve II. gruplar için saat 10.00''da; III ve IV. gruplar için saat 14.00''te gerçekleştirilecek.

24 Mayıs Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi''nde gerçekleştirilecek ödül töreni ile yarışma sona erecek. Yarışmacıları bu yıl da sürpriz ödüller beklemekte olup, yarışmanın birincileri 2000 TL, ikincileri 1500 TL, üçüncüleri 1000 TL, dördüncüleri 750 TL, beşincileri 500 TL, 6, 7, 8, 9 ve 10. olanlar ise mansiyon olarak 400 TL değerinde para ödülü kazanacak.

Ayrıca ilk üç dereceye girenler, ailelerinden iki kişiyle birlikte tüm masrafları Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacağı Kapadokya Kültür Gezisi''ne katılabilecek.

10. KİTAP OKUMA YARIŞMASI KİTAP LİSTESİ

Alanlarında uzman eğitimcilerin önerileri de dikkate alınarak hazırlanan 10. Kitap Okuma Yarışması''nın okuma listeleri her grup için 7 ayrı kitaptan oluşuyor.

Katılımcılar, 7 Nisan Pazartesi itibariyle kitaplarını Bilgi Evleri''nden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler.

Gruplara göre kitap listesi:

1. Grup Kitapları (4 ve 5. Sınıflar)

1) Erik Çekirdeği - Lev Tolstoy

2) Uç Minik Serçem - Necati Cumalı

3) Sümbüllü Köşk - Bilgin Adalı

4) Göl Çocukları - İbrahim Örs

5) Çaylak Yazar İş Başında - Fatma Çağdaş Börekçi

6) Galata'nın Tembel Martısı - Behiç Ak

7) Çılgın Öğretmen - Melek Çe

2. Grup Kitapları (6, 7 ve 8. Sınıflar)

1) Yankılı Kayalar (100 Temel Eser) - A. Yılmaz Boyunağa

2) İki Yıl Okul Tatili - Jules Verne

3) Affet Beni Öğrencim! - Bestami Yazgam

4) Masal Masal İçinde - Ahmet Ümit

5) Ölümsüz Aile - Natalie Babbitt

6) Piri Reis'in Hazineleri - Tuncel Altınköprü

7) Pal Sokağı Çocukları - Ferenc Molnar

3. ve 4. Grup Kitapları (Lise Öğrencileri ve Yetişkinler)

1) Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali

2) Dokuzuncu Hariciye Koğuşu – Peyami Safa

3) Toprak Ana - Cengiz Aytmatov

4) Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin

5) Hayvan Çiftliği - George Orwell

6) Hayat Güzeldir - Mustafa Kutlu

7) Simyacı –Paulo Coelho

BAŞVURU VE DETAYLI BİLGİ İÇİN

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için müracaat edebileceğiniz Bilgi Evleri ve telefon numaraları ise şu şekilde:

Seyitnizam: 558 2739

Merkezefendi: 558 2741

Beştelsiz: 679 6427

Sümer: 665 6522

Yeşiltepe: 679 6136

Yenidoğan-Gökalp: 558 1766

Veliefendi: 546 4622

10 yıl önce