|

Eski baro başkanının deniz feneri kütüphanesi

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Bektaş Köyü, Sivrice Burnu'ndaki deniz fenerini 10 yıllığına kiralayarak kütüphane haline getiren İstanbul Barosu eski Başkanı Prof.Dr. Yücel Sayman, yılın 7 ayını burada geçiriyor.

Dha
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:03 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Eski baro başkanının deniz feneri kütüphanesi
Eski baro başkanının deniz feneri kütüphanesi

İstanbul'daki Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Yücel Sayman, 5 yıl önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden Ayvacık İlçesi'ne 27 kilometre uzaklıktaki Bektaş Köyü'nün Yunan adalarına en yakın bölgesi Sivrice Koyu'ndaki hizmet dışı kalan deniz fenerini 10 yıllığına kiraladı. İki dönem İstanbul Baro Başkanlığı yaptıktan sonra bir daha aday olmayan 'Marmara Akil İnsanlar Grubu'nda da yer alan Prof.Dr. Yücel Sayman, kiraladığı deniz fenerini kütüphaneye dönüştürdü. Sayman, 151 yıllık deniz fenerinin lojman kısmında 5 bin kitaplık kütüphanesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Prof. Dr. Sayman, yılın 7 ayını geçirip, sahip çıkıp çocuğu gibi baktığı deniz fenerinde ziyaretçilerini de ağırlıyor.

1970'li yıllardan bu yana bölgeye gelen Kuzey Ege aşığı birisi olduğunu belirten Prof.Dr. Yücel Sayman, şöyle dedi:

"Sivrice Deniz Feneri'nin ihaleye çıktığını duyunca katılıp, 10 yılığına kiraladım. Önceleri deniz fenerlerine bir tutkum yoktu, yöreye sevdalıydım. Deniz fenerinde yaşadıkça oluşan sevgim, deniz fenerlerine bir tutkuya dönüştü. Deniz feneri lojmanında oluşturduğum kütüphanemi şimdi büyüttüm. Aynı zamanda deniz fenerlerini konu alan bir pul koleksiyonu ve çeşitli deniz fenerleri maketlerini de kütüphane ile bütünleştirdim."

10 yıl önce