|

Gözümüz kulağımız Müslümanlarda

Yusuf Genç
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gözümüz kulağımız Müslümanlarda
Gözümüz kulağımız Müslümanlarda

Kültür ve sanat dünyasının sosyal medyada nabzını tutan dünyabizim.com sitesi son yıllarda en çok tıklanan sitelerin başında geliyor. Bu ve bunun gibi pek çok sahada dijital yayıncılık yapan Küresel İletişim Merkezi''nin direktörü Erhan Erken internet yayıncılığın her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi. Erken, "İnternet yayıncılığı çok etkili, yaygın ve bu özellikleri her gün daha da artan bir mecra. İnternet siteleri gazete haberciliğini adeta eskitti. Bu aralar sosyal medya paylaşımları da internet haberciliğini eskitmeye başladı. Elinde akıllı telefonu olan herkes adeta ayrı bir haber sitesi gibi fonksiyon görebiliyor. Tabii habercilikte önemli olan sizin doğru haber veriyor olmanız, sizi izleyenlerin güvenini daima sağlamanız, bu haberleri doğru yorumlarla zenginleştirebilmenizdir" dedi.

KÜLTÜR HABERCİLİK

"Dünya Bizim adlı sitemiz kültür haberciliği yapıyor. Tüm haberleri özgün. Sadece bu sitemiz için hazırlanıyor" diyen Erken, site hakkında şu bilgileri verdi: "Bu sitede özellikle Müslüman dünyasının yaptıkları kültürel aktivitelere yer veriyoruz. Düşük bir oranda Müslüman dünyasının ürünü olmayan ama sonucu itibariyle Müslümanların yararına olduğunu düşündüğümüz kültür haberleri de dünya bizimde yer bulabiliyor. Bu sitemiz kendi alanında pek çok gencimizin yetişmesine vesile oldu.Dünya Bizim ansiklopedisi adlı bölümümüz ciddi bir indeks görevi görüyor. Bu çalışmayı sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. "

YERLİ YOUTUBE OLSUN

Aynı zamanda video paylaşım sitesi "videolamak" hakkında da bilgi veren Erhan Erken, "Bu çalışmaya başlarken özetle biz youtube''un ahlaki değerleri önceleyen bir versiyonu olmalıyız diyerek yola çıktık. Bu çok büyük bir hedef. Ama neden olmasın? " diye konuştu.


9 yıl önce