|

Bakan Yusuf Tekin açıkladı: Tüm sınıflarda müfredat değişikliği yapılacak

“Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız." diyen Bakan Tekin, müfredattaki gereksiz konuların ayıklanacağını ve böylelikle de derslerin sadeleştirileceğini belirtti. Peki yeni müfredat nasıl olacak, hangi derslerde değişiklik yapılacak? İşte haberin detayları.

12:07 - 1/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 12:16 - 1/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Okullarda müfredat değişiyor
Okullarda müfredat değişiyor
Beştepe'de dün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından gazetecilerini sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı (
) Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

İlkokul, ortaokul ve lisede müfredat değişecek mi?

"Kasım ayının sonu veya aralık ayının ortası gibi müfredat değişikliği yapacağız." diyen Bakan Tekin, müfredattaki gereksiz konuların ayıklanacağını ve böylelikle de derslerin sadeleştirileceğini belirtti.

Yeni düzenlemeye ilişkin çalışmaların henüz bitmediğini de söyleyen Tekin, "İlkokul, ortaokul ve lisede tekrar eden konular var bunlara bakacağız ve çıkartacağız. Müfredat çok ağır öğretmenler konuları yetiştiremiyor. Müfredat ağır, hafifleteceğiz. Yeni dersler eklenebilir ve mevcut derslerden çıkartılanlar olabilir. Aralık ortasında bir toplantıyla açıklayacağız." dedi.

Meslek liselerine yeni düzenleme

Bakan Yusuf Tekin, meslek liseleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin, meslek liselerini tercih etmesini kolaylaştıracak adımlar atmak istediklerini söyleyen Bakan Tekin, “Bu anlamda meslek liselerimizi cazip hale getirme adına, ara eleman kavramını kullanmamayı tercih ederiz. Onun yerine başka ifadeler kullanmak gerekir. Bunu yaparsak kısmi bir cazibe en azından kazandırmış oluruz.” dedi.

Tekin, özel okullara ilişkin de konuştu. Özel okullarda çalışan öğretmenlerin SGK primlerinin, kamudakiyle aynı oranlara düşürülmesini Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirdiğini söyleyen Bakan Tekin, “Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz.” ifadesini kullandı.




#müfredat değişikliği
#meb
#yusuf tekin
7 ay önce