|

Farklıyım diyenlere sıradışı Fiat Bravo

Fiat Bravo, Türkiye'de 29 bin 400 YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Fiat ve Ticari Araçlar İş Birimi Direktörü Okan Baş, Fiat'ın ciddi bir değişim yaşadığını ve 2007'de 92 bin adet sattığını söyledi

Eylem Şimşek
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Farklıyım diyenlere sıradışı Fiat Bravo
Farklıyım diyenlere sıradışı Fiat Bravo

Fiat'ın hedefinin yeni kimliğini daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Baş, Fiat'ın Türkiye'de geçen yıl pazar payını 1,5 puan artırarak, ikinci sıraya yerleştiğini hatırlattı. Baş, "Bravo, önümüzdeki döneme güvenle bakmamızı sağlayan bir güç. Fiat'ın arzulanan bir marka olmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

EĞİTİMLİLERİN OTOMOBİLİ

Bravo'nun "C premium hatchback" sınıfını yeniden yapılandıracağını ve Fiat ürün gamının en üst seviyesindeki otomobili olacağını belirten Baş, Bravo'nun hedef kitlesinin eğitimli ve gelir seviyesi yüksek kesim olduğunu kaydetti. Bravo'nun, yeni Fiat'ın varlığını bir kez daha vurgulayacak bir ürün olacağını ifade eden Baş, otomobilin Fiat'ın marka değerini daha da yukarı çıkaracağını vurguladı.

92 BİN ADET SATTI

Geçen yılın son 4 ayında Avrupa'nın tamamında satılmaya başlayan Bravo'nun, hedeflediği 70 bin adetin üzerine çıkarak 92 bin adetlik satış başarısı yakaladığının altını çizen Baş, bu yıl Avrupa'daki satış hedefinin ise 120 bin adet olduğunu bildirdi. 38 bin adetlik C premium sınıfında mücadele edecek Bravo'nun, bu yıl Türkiye'de satış hedefinin 2 bin 200 adet olarak belirlendiğini aktaran Baş, aracın daha yüksek bir satış potansiyelinin var olduğunu düşündüklerini dile getirdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baş, Bravo'nun Türkiye'de satışının gecikmesinin nedeninin sorulması üzerine, satışa sunulan tarihin plan dahilinde olduğunu, en doğru zamanın bu tarihler olarak belirlendiğini, aracın Avrupa'dan daha geç piyasaya sunulmasının bir dezavantaj yaratmayacağını kaydetti.


5 motor seçeneği ile satışa sunulacak

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Özel ise 5 motor ve 4 versiyon seviyesi ile satışa sunulacak Bravo'nun, uçak geliştirmede kullanılan süreçlerin üstünlüğü ile 18 ayda üretime hazır hale getirildiğini söyledi. Bravo projesi oluşturulurken müşteri beklentilerinin en ince detayına kadar incelendiğini anlatan Özel, tasarım, sağlamlık, paranın karşılığı, performans/tüketim ve iç hacim konularına özellikle önem verilerek yola çıkıldığını vurguladı. Özel, 1.6 16v multi jet motorlu Fiat Bravo'nun, "Euro 4" standartlarına uygun yüksek güç ve tork sağlayan 105 veya 120 Hp olarak iki güç seçeneği sunduğunu, 1.4 16v T-jet turbo benzinli motorun da 120 Hp ile150 Hp olmak üzere 2 farklı seçeneği bulunduğunu aktardı. Özel, aracın active, dinamic, emotion ve sport versiyonlarının, Euro NCAP'ten 5 yıldız aldığını da sözlerine ekledi.




16 yıl önce