|

Ajanda

00:00 - 6/06/2010 Pazar
Güncelleme: 22:21 - 5/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Yusuf Kemal Keskin 50. Yılını kutluyor

12 Haziran 2010 günü İstinye'deki İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri'nde sanatının 50. Yılını, 50. yıl adı altındaki yeni albümünün tanıtım gecesini gerçekleştirecek. 1954 doğumlu sanatçı, 5 yaşından beri kemençe çalıyor. Bu zamana kadar Karadeniz müzik literatürüne birçok kayda değer eser kazandırmış ve halada kazandırmaya devam ediyor. Sanatçının bu albümünde söz ve besteleri kendine ait 2'si remix 1'i enstrumantal olmak üzere toplam 12 eser bulunuyor. Albümde herkesin mutlaka kendinden bir şeyler bulabileceği parçaları icra etmeye çalışan sanatçı aynı zamanda bu albümü kendi çocuklarıyla birlikte yapmış. Kendi stüdyolarında yaptıkları albümde yönetmen olarak Yaşar Zafer Keskin aranjede ise Mustafa Bülent Keskin imzası var.


İstanbul, Fransız Kültür Merkezi'nde sergileniyor

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, bu iki şehri fotoğraf sanatının üç ustasının objektifinden izleyicilerle buluşturuyor. Adı İstanbul ile özdeşleşmiş olan Ara Güler ve Marsilya'dan iki Fransız fotoğraf sanatçısı Catherine İzzo ve Bernard Plossu. Ara Güler'in sergideki İstanbul fotoğrafları, yazar Orhan Pamuk'un metinlerinininde yer aldığı Lost İstanbul kitabında yer alıyor.Bernard Plossu'nün Marsilya fotoğrafları ise sanatçının tüm kenti belediye otobüs pencerelerinden Marsilya'yı görüntülemesiyle oluştu. Catherine Izzo'nun on yıldan bu yana çektiği ve izleyiciyi bir hayal dünyasına çağıran İstanbul fotoğrafları ise 2010 yılında Fransa'da bir kitap olarak yayınlanacak. Sergide yer alan fotoğraflar İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin galerisi, bahçesi ve İstiklal Caddesi üzerindeki dış duvarlarda 19 Haziran 2010'a kadar sergilenecek.


Tasarım kültürünü öğrenmek her işin başı

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin iki yıl süren ön çalışmaları sonucunda 1999 yılında doğan Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı'nın tanıtım toplantısı, tasarım yöneticisi adaylarını ve tasarım sektörünün önde gelenlerini buluşturuyor.

Sertaç Ersayın, Erdem Akan, Gökçe Dervişoğlu, Serhan Ada ve Renan Gökyay'ın konuşmacı olacağı ve Türkiye'de tasarım yönetimi konusunun ele alınacağı etkinlikte, TKY ailesinin üyesi olmak isteyen tasarım yöneticisi adayları erken kayıt imkanlarından da yararlanabilecekler. Katılımcıların tasarımın güncel ve farklı alanlarında disiplinlerarası bir kültür ve formasyon edinmesi adına hazırlanan program Domus Academy desteğiyle yürütülüyor. Ülkemizde tasarım yönetimi algısının yerleşmesine ve gelişmesine katkıda bulunan pek çok proje yöneticisinin eğitiminde önemli bir yer tutan program, Kale Tasarım Merkezi'nin de ortaklarından.


Tuluyhan Uğurlu, Osman Hamdi Bey için çalıyor

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu ölümünün 100. Yılında Osman Hamdi Bey için çalıyor. Konser büyük sanat adamının kurduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde 28 Haziran akşamı saat 21.00'da gerçekleşecek. Müzik ve görüntülerle Anadolu'nun 10.000 yıllık hikâyesinin anlatıldığı Güneş Ülke Anadolu isimli eserin seslendirileceği konserde eserin başında ve sonunda Osman Hamdi Bey'i anlatan görsel sunum, Tuluyhan Uğurlu'nun müziği eşliğinde sunulacak.


Efsane gösteri Troya, Ankara'da

Tüm dünyada; sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar 80 ülkede 3 bin gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun yeni gösterisi Troya, rekora koşmaya devam ediyor. İzmir'den 2 gösteriyle başlayan 2010 Troya Türkiye Turnesi kapsamında Troya, turneye Ankara'daki 2 gösteri ile devam ediyor. Efsane gösteri, 12 Haziran Cumartesi ve 13 Haziran Pazar günleri Anadolu Gösteri Merkezi'nde sanatseverlerin karşısında olacak. 120 kişilik dansçı ekibi ile sahnelenen Troya, Ankaralıları düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturacak.



14 yıl önce