|

Ajanda

00:00 - 16/05/2010 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 15/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Ankara'da 19 Mayıs konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 91. yıldönümü, bu yıl ikincisi düzenlenen “19 Mayıs Gençlik Konseri” ile kutlanıyor. “19 Mayıs Gençlik Konseri”nde Rengim Gökmen şefliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile beraber “3 Tenor” olarak ünlenen Ayhan Uştuk, Şenol Talınlı, Aykut Çınar'ın yanı sıra soprano Tülay Uyar sahne alacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın seçkin repertuarı Ankaralılar'a unutulmaz dakikalar yaşatacak.Ücretsiz olarak tüm halka açık konserin davetiyeleri, Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ve CSO gişeleri, İmge ve Dost Kitapevleri ve Ankara Üniversitesi Fakülte Sekreterlikleri'nden alınabilecek. Atatürk Spor Salonu Saat: 19.30


Anlayış'tan Veda

Haziran 2003'te yayın hayatına başlayan Anlayış, 84. sayısıyla birinci Anlayış Mevsimi'ni kapatıyor. Anlayış, 7 yıl önce 5M nazariyesiyle gün ışığına çıkmıştı: Tüm serüveni boyunca Anlayış, İlahî düzlemde her şey mukadder olsa da, beşerî düzlemin muhtemelliğinin bilinciyle, mevcut'un mahkûmu olmamak adına muhayyele doğru kanat çırptı; Mümkün'ün sınırlarını yokladı. “Bizde dergilerin garip bir kaderi var; çoğu bir mevsim yaşar, çiçekler gibi” diyen Cemil Meriç'in sözünü doğrular gibi Birinci Anlayış Mevsimi'nin bitme vakti geldi. Dergi yöneticileri yaptıkları açıklamada Anlayış'ın kapanmadığını, “bir süre için” geri çekildiğini söylüyor. Anlayış'ın son sayısında ise “Muhalefetin Statüko Sevdası” başlığı altında Hatem Ete, Murat Yılmaz ve Vahap Coşkun CHP, MHP ve BDP'nin anayasa değişikliği paketi karşısındaki tutumunu değerlendiriyor.


Atlantik ötesinden “Bir İstanbul Hikayesi”

ABD, Boston' da hazırlanan, “Bir Şehir Hikayesi, Konstantiniyye-İstanbul” konseri 18 Haziran'da Cemiltopuzlu Açık Hava Sahnesi'nde. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Programı çerçevesindeki konser etkinliğinde, “Tarihin tanığı müzik” konsepti bağlamında, İstanbul'un Avrupa uygarlıklarıyla karşılaştığı kırılma noktalarıyla, İstanbul'da kültürler ve medeniyetler arası etkileşimler yansıtılacak. Amerika'nın seçkin müzikolog ve müzisyenleri tarafından Boston' da hazırlanan projede, İstanbul' un 1500 yıllık müzikal macerası orijinal tınılaryla sunuluyor.


Avrupa kitap ihraç ediyor

Günlük, haftalık ve 40 günlük kampanyalarla sürekli gündemde olan Kitapyurdu; 160 bin Türkçe kitap ile Avrupa'nın en geniş kütüphanesi olma özelliğini koruyor ve Almanya'ya 24 saatte, Tüm Avrupa'ya ise 3 günde kitap ulaştırıyor. Kitapyurdu.com artık Avrupa'da… Kitapyurdu, Almanya merkezli 'Kitapyurdu GmbH' ile tüm Avrupa Birliği içerisinde yaşayan 'Kitap Dostları'nın raflarını birer kütüphane yapmayı hedefliyor. İsmini ya da yazarını bilemediğiniz kitaplara, Türkiye'deki fiyatlarla ve çok kısa sürede ulaşabilecekler. Kitapyurdu; 81 ülkeye 800 Bin üzerinde paket ve yaklaşık 5 Milyon kitap gönderisi gerçekleştirdi. www.kitapyurdu.com


Kalbiniz ziyarete açık mı?

Boşnak sanatçı Zejd Soto aşkın ve inancın mekânı kalbinizin kapısını çalışor. Suyu taşırmayan bir gül yaprağı gibi Canım Gülüm albümünden sonra Soto, “Kalbe Ziyaret” albümüyle sadece müziğin insan ruhunu yeniden şekillendiren varlığıyla değil güfteleriyle de dünyanıza yepyeni bir pencere açacak. “Her şeyi yoktan var eden, her şeyi bilen Yüce Allah'a hamd olsun.” diyen SOTO, “Tüm engel ve zorluklara rağmen, umarım hayırlı bir projeyi tamamlamış bulunuyoruz. En büyük ilham kaynağım, yaptığım işi, en güzel şekilde yapmaya niyetimden geliyor. “ diyor. Moral Prodüksiyon tarafından hazırlanan “Kalbe Ziyaret” (Zıjaret Srcu / Call Of Heart) albümünde Türkçe, Arapça, İngilizce ve Boşnakça (2 Türkçe, 2 Arapça, 3 İngilizce, 4 Boşnakça) olmak üzere toplam 11 eser yer alıyor. Albümün stüdyo kayıtları Bosna-Hersek'te ve Türkiye'de yapıldı.



14 yıl önce