|

Ajanda

00:00 - 23/05/2010 Pazar
Güncelleme: 23:11 - 22/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
“Hareketli / Duran İstanbul”

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı ile Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri İstanbul'a ve günlük yaşama odaklanıyor. Genç tasarımcı ve sinemacı adayları sadeleştirme, bütünlük gibi belli piktogram kriterlerine sadık kalarak ya da sinema dilini kullanarak yaşadıkları İstanbul'u yorumluyorlar. Hareket eden ve duran İstanbullular sele kapılıyor, otobüste sıkışıyor, çukura düşüyor, müzik yapıyor, balık tutuyor, bomba imha ediyor, film çekiyor, donla denize giriyor. Sergi 4-27 Haziran 2010 tarihleri arasında hafta içi her gün 10.30 - 17.00 ve Pazar günü 12.00 - 16.00 saatleri arası Schneidertempel Sanat Merkezi'nde görülebilir. www.schneidertempel.com


Bediüzzaman'ın Emirdağ günleri

Bir asra yaklaşan bereketli ve feyizli ömrü ile yaşadığı dönem olduğu kadar bugün de hayatı ve bıraktığı eserleriyle asırları ve nesilleri aydınlatmaya devam eden Bediüzzaman Said Nursi'nin hizmet hayatı dönem dönem mercek altına alınarak sergiler halinde sunuluyor. Üstadın 1944 yılından vefat ettiği 1960 yılına kadarki hayatı orijinal eserler, belgeler, donemin gazeteleri, yakın hizmetinde bulunmuş ve hizmetin bugünlere kadar ulaşmasında halka oluşturmuş fedakar, vefadar talebelerinin hayat hikayeleri Emirdağ Yılları Sergisi adı altında ziyaretçilerle buluşacak. Sergi 29 Mayıs -13 Haziran tarihlerinde her gün saat 10.00-20.00 saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezinde ziyarete açık kalacak.


İstanbul mistizme doyacak

II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali, Tarihi Yarımada'nın farklı mekanlarında gerçekleştiriliyor. Festival, 25 Mayıs tarihine kadar Sultanahmet'te İstanbullularla buluşacak. Tarihi Yarımada'da dört farklı mekanın değerlendirildiği festivalde, yerli ve yabancı toplulukların konserleri, film gösterimi, sergiler, tiyatro hine temsili ve şiir dinletisi yer alıyor. 23 Mayıs'ta Aya İrini'de saat 20:00'de Japonya'dan gelen Budist Monklar Shichiseikai sahne alacak. Shichiseikai, Jodo Budist mezhebinin merkezi olan Chionin tapınağının seremonileri, ritüelleri ve shomyo'sunu sunuyor. Aynı gün yine Aya İrini'de; saat 21:30'da Kardeş Türküler konser verecek. 25 Mayıs tarihinde ise Aya İrini bu kez de saat 20:00'de Lusavoriç Ermeni Korosu ve 21:30'da da festivalin kapanış sanatçısı olan Yasmin Levy konser verecek. Mevlana'dan, Yunus'tan günümüze kadar birçok şairin eseri sunuluyor. Tüm etkinlikler ücretsiz ancak LCV gerekiyor.




14 yıl önce