|

Dünyayı bir de C3 Visiodrive'dan seyredin!

CITROËN'in öne çıkan C3 modeli farklı tasarımıyla dikkat çekiyor. Türkiye'de 3 farklı versiyon ile satışa sunulan Yeni Citroën C3, özel “Zenith” ön camı sayesinde görüş açısını maksimuma çıkarıyor.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 6/06/2010 Pazar
Güncelleme: 22:35 - 5/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyayı bir de C3 Visiodrive'dan seyredin!
Dünyayı bir de C3 Visiodrive'dan seyredin!

Markanın “Créative Technologie” imzası ile tanımladığı yeni kimliğinin güçlü bir ürünü olan Yeni Citroën C3; dış tasarımı ile güçlü ve dinamik tasarımını daha da ileriye taşıyor. Yeni Citroën C3'te teknolojik açıdan birçok farklılık bulunuyor. Yeni C3; dış tasarımında teknolojisine vurgu yapan güçlü çizgilere, iç tasarımında kaliteli ön panel ve farklı krom detaylarıyla özel bir görünüme sahip. Yeni Citroën C3'ün exclusive versiyonunda yer alan ve sınıfındaki diğer otomobillerden farklılaşmasını sağlayan en önemli özelliklerinden birisi görüş açısını maksimuma çıkaran “Zenith” ön camı. “Visiodrive” özelliği sayesinde yuvarlatılmış özel ön camın benzersiz yapısı ve uzunluğu sürücüye yukarıya doğru ekstra bir görüş açısı sunuyor.

+ 80 DERECELİK GÖRÜŞ AÇISI

Citroën'in teknoloji alanındaki önemli yeniliklerinden birisi olan C4 Picasso'daki “Visiospace” özelliğinin ikinci nesil temsilcisi “Visiodrive” özelliği sayesinde yuvarlatılmış özel ön cam sürücü koltuğunun arkasına kadar devam ediyor, bu sayede son derece aydınlık ve ferah bir iç mekan sağlanırken; ön camın benzersiz yapısı ve uzunluğu sürücüye yukarıya doğru +80 derecelik limitsiz bir görüş açısı ile yepyeni bir sürüş deneyimi sunuyor. Böylece toplam görüş açısı 108 dereceye yükseliyor.

KALİTESİ DETAYLARINDA SAKLI

Yeni Citroën C3 oldukça iddialı bir araç ve bir önceki modele göre daha enerjik bir görünüm sergiliyor. Markanın yeni tasarlanmış şeritlerine yer veren Yeni Citroën C3, önünde uzayıp giden yolları yutacakmış gibi görünen bir ızgaraya sahip. Bumerang şeklindeki farları ve kokpiti çepeçevre saran cam yüzeyi ile araç güçlü, sportif ve dayanıklı bir görünüm sergiliyor. Yeni C3'ün segmentinde kabul gören kalite seviyesi özellikle yüzey, döşeme ve kaplamalarda kendini gösteriyor. 10 farklı gövde rengi ve 15-16 inç boyutlarındaki jant seçenekleri kalite anlayışındaki ilerlemeyi açıkça gösteriyor. Yeni C3, piyasaya sürülmeden önce güvenilirliğin maksimum düzeyde olmasını sağlamak ve tüm aksaklıkları gidermek için toplamda 2 milyon kilometreyi bulan çok sayıda test sürüşüne tabi tutulmuş. Direksiyondan kontrollü CD ve mp3 çalarlı müzik sistemi, USB Box (USB girişi, iPod uyumluluğu, Bluetooth hands free özelliği) ve bunlardan maksimum verim alınmasını sağlayan 6 hoparlörü ile Yeni C3 “Créative Technologie”yi bir adım ileri götürüyor.

3 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni C3, markanın çevreye duyarlı ve ekonomik motor seçenekleriyle piyasaya sürülüyor. Bu motorlar arasında 2 adet HDi (1.4 HDi 70 HP, 1.6 HDi 90 HP) ve 1 adet benzinli (1.4i 75 HP) motor yer alıyor. İlk etapta 5-vitesli düz şanzıman ile satışa sunulacak olan Yeni C3'ün 1.6i otomatik şanzıman seçeneği de 2010'un ilk yarısında piyasaya sunulacak. Yeni C3'ün dizel motorları ortalama 118 g/km seviyesinde bir karbondioksit emisyonuna neden olurken benzinli motorların emisyon seviyesi 134 g / km ile 160 g/km arasında değişiyor.


TEKNİK ÖZELLİKLER

Tipi: 1.6 HDİ 90 HP

Motor hacmi (cc): 1560

Şanzıman: 5 ileri düz vites

Maksimum hız km/s: 180

0-100 km/s hızlanma: 11.0 sn

Ortalama yakıt tüketimi: 4.2

Fiyat: 37.100 TL



Toyota yaz bakım günleri

Toyota yetkili servislerinde 1 Haziran - 3 Temmuz tarihleri arasında Toyota kullanıcılarına yönelik bakım günleri düzenleniyor. “Toyota Yaz Bakım Günleri” kapsamında check-uplar'da yüzde 15'e varan indirim; mekanik parça ve işçilik indirimi, aksesuar setlerinde indirim ve daha birçok avantaj Toyota kullanıcılarını bekliyor. Dört adet lastik alanlar 40 TL değerinde Boyner hediye çeki, Michelin'de KDV bizden ve Goodyear ile Pirelli'de ise 4 al 3 öde avantajından yararlanabiliyor.


Suzuki' den yaz kampanyası

Japon üretici Suzuki'nin Swift, SX4, Jimny ve Splash modellerinden birine sahip olmak artık çok kolay. Haziran ayında yepyeni bir Suzuki sahibi olmak isteyenler anahtar teslim fiyatında yapılan 2000 TL'lik indirim avantajı ile bu fırsata kavuşabilecekler. Suzuki'nin geniş ürün gamından Swift'in 1,3 lt benzinli ve dizel, 1,5lt AT benzinli ve 1,6 lt Sport versiyonu, Splash'in 1,2 lt benzinli ve 1,3 lt dizel, Jimny'nin 1,3 lt benzinli, SX4'ün 1,6 lt benzinli ve dizel versiyonları tüketicinin beğenisine sunuluyor.



14 yıl önce