|

Erkekler için şıklık haritası çizildi

Boyunuz kısa mı? Ya da kilolu bir erkek misiniz? Bu durumda şıklık kim ben kimim mi diyorsunuz. Üzülmeyin hepsinin bir çaresi var. Fiziksel özelliklerinize göre kıyafetler seçerek bunun üstesinden gelebilirsiniz. Siz en iyisi Erkekler İçin Şıklık Haritası'na bir göz atın

00:00 - 17/06/2007 Pazar
Güncelleme: 19:24 - 16/06/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Erkekler için şıklık haritası çizildi
Erkekler için şıklık haritası çizildi

Erkek giyiminin yenilikçi markaları arasında gösterilen İmza, şık giyinmek isteyen erkekler için bir şıklık haritası hazırladı. Erkek modasını takip edenlere bir Babalar Günü armağanı olarak hazırlanan “Erkekler İçin Şıklık Haritası” sadece şıklık ve rahatlığın yollarını değil iyi giyinmenin püf noktalarını sunuyor. Nur Onur'un imzasını taşıyan “Erkekler İçin Şıklık Haritası” takım elbise seçiminden cep mendilinin kulanım alanlarına, parfüm tercihinde dikkat edilmesi gerekenlerden kravat bağlama şekillerine kadar bir erkeğin ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler mevcut. Ayrıca şıklığı tamamlayan aksesuarlarla birlikte, kilolu, göbekli, kısa boylu, uzun boylu, minyon tipli, dar omuzlu gibi talihsiz erkeklerin nasıl giyinmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Bu bilgilerle fiziksel dezavantajların üstesinden gelinebilmesi için çözüm önerileri sunuluyor.

Kılavuzda Muzaffer Çaha, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Cemil İpekçi, Yıldırım Mayruk, Barbaros Şansal ve Canan Yaka birbirinden değerli moda tasarımcıların görüş ve önerilerine yer verilmiş.


İşte erkeklere iyi giyinmenin kapılarını aralayacak sihirli formüller

Şık kime denir

Şık giyinmenin birinci koşulu şıklığı tanımlamak. Bunun için giyinme eylemini iki grupta toplamak gerekiyor.

1- Yalnızca örtünmek için giyinenler

2- Yaşam biçimlerinin bir yansıması olarak giyinmeyi şık bir eylem olarak görenler.

Eğer birinci grupta yer alıyorsanız bu haberin devamını okumasınız da olur. Biz ikinci grupta yer alanlar için Ahmet Eraslan'ın tanımıyla devam edelim “Şıklık özenin arkasında gizlidir”

Şıklığın nasıl bir şey olduğunu tanımladıktan sonra ikinci adım insanın kendi bedenini tanıması.


Fiziki coğrafyamız

İşte sizi şıklığa ulaştıracak haritadaki sınırlarınız. Bu bölümde size ne giyeceğinizi bedeniniz söyleyecek.


A) Maalesef kilolu bir erkeksiniz

Eğer bol kıyafetleri seviyorsanız hemen bundan vazgeçmelisiniz.Çünkü zaten kilolusunuz. Bunu daha da abartıp bir deve dönüşmenin manası yok. Bu nedenle kusurlarınızı örten ama vücudunuzu sıkı şekilde sarmayan giysiler seçmelisiniz. Örnek mi? Farkındaysanız bir göbeğiniz var ve onu saklamak zorundasınız. Pantolonunuzu kesinlikle göbeğinizin altında bırakmayın. Her zaman bacaklarınızı uzun gösterecek pantolonları tercih etmenizde de sonsuz yarar var. Cemil İpekçi'ye kulak verelim: Göbeğinizin rahatlığını değil, şıklığınızı düşünün ve beli yukarda olan pantolonlara rağbet edin”

Aynı dikkat ceket ve gömleklerde de gösterilmeli Belinize oturan bir ceket giymemelisiniz. Çünkü bütün dikkat göbeğiniz üzerinde toplanabilir. Hele arkası yırtmaçlı ceket hiç giyemezsiniz göbeği olanın illa baseni de vardır. Bu arada unutmadan sizin tek bir renk seçeneğiniz var: o da koyu renkler.


B) Kısasınız ama üzülmeyin

Boyunuzu daha uzun gösterecek giysiler seçmekten başka bir çareniz yok. Ne yapalım küçükken daha fazla süt içecektiniz. Hemen ceketle başlayalım. Biiir, ceketiniz kalçalarınızı kapatmayacak. İkiii, çok düğmeli ceketler seçeceksiniz. Bakın Yıldırım Mayruk ne diyor: “Ceket boyunun bittiği yerle ayağınız arasındaki mesafe ne kadar uzun olursa kadar uzun görünürsünüz.” Pantolonda ise ceketin tam tersi olan kurallar işleyecek; pantolonunuz kesinlikle ayak bileğinizi kapatmalı. Hatta gelin siz bunu topuğa kadar indirin. Bir de duble paçadan uzak durun. Hapishane kaçkınlarına benzeyebilirsiniz ama giysilerinizde dikine çizgi tercih etmekten de çekinmeyin.


C) En şanslılar: Uzun boylu yakışıklıklılar

İdealsiniz, ne isterseniz giyebilirsiniz. Kruvaze takımları rahatlıkla tercih edin. Duble paçalar tam sizin için düşünülmüş. İstediğiniz rengi giyin, hepsi size yakışır. Eğer uzun boyunuzdan rahatsızsanız?! Yanınıza aldığınız çantanın ebadını biraz irice seçerek bu tuhaf rahatsızlığınızdan kurtulabilirsiniz.


Şıklığı aksesuvar tamamlar

Ne giyerseniz giyin eğer uygun aksesuarlarla tamamlanmamışsa tam bir şıklıktan söz edilemez. Artık devir değişti geçmişte olduğu gibi elmas broşlar, türlü türlü şapkalar, bastonlar gözden düştü ama bazı temel aksesuarlar her zaman olacak.

Şemsiye: Bir erkeğin tek kişilik yerine çift kişilik bir şemsiye taşıması yerinde olur. Neyle karşılaşacağınız belli olmaz.

Çanta: Kullandığınız çantanın kemeriniz ve ayakkabınızla uyumlu olmasına dikkat edin.

Cüzdan: Bu kadar şık giyinmek için elbette şişkin olması gerekir. Bunun dışında içine doldurduğunuz kartvizitlerin görünmemesini sağlayan bir cüzdan tercih etmelisiniz.

Saat: Mutlaka pahalı bir saatiniz olmalı. Eğer pahalı bir saat alamıyorsanız taklit kullanmaktan da mutlaka kaçınmalısınız. Bir yolunu bulun işte.

Gözlük: Yaşam tarzınıza göre seçin birini. Bu alanda serbestsiniz.


17 yıl önce