|

Film beni psikolojik olarak çok yıprattı

Gerçek hikayeden beyaz perdeye aktarılan Neva'nın başrol oyuncusu Başak Parlak'la, ilişkilerde geçmiş nereye kadar sorgulanır sorusunu soran film hakkında konuştuk. Kadın gözüyle filmdeki 'aşk'ı yeniden ele aldık. Parlak, 'Aslında ikimiz çok farklıyız ama Neva'yı canlandırırken onu anlamaya çalıştım'diyor.

Zeynep Ceran
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 18:09 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Film beni psikolojik olarak çok yıprattı
Film beni psikolojik olarak çok yıprattı

Ilgın Olut'un gerçek hikayesini anlattığı kitabı 'Neva', yayınlandığı dönemde en çok satanlar listesinde uzun süre ilk sıralarda yer aldı. Şimdi de sinema filmine dönüşen Neva, geçen hafta vizyona girdi. Yönetmenliğini Can Arca ve Birkan Uz'un birlikte yaptığı filmde başrolleri Başak Parlak ile Şükrü Özyıldız paylaşıyor. Ses, ahenk anlamına gelen 'Neva', filmde keman çalan, çay seven, tiyatroya giden, kırılgan bir genç kızda hayat buluyor… Neva'yı oynayan Başak Parlak'la izleyicilerine 'Aşk, sevgilinize daha çok güvenmenizi mi sağlar, yoksa daha çok sorgulamanızı mı geçmişini?' diye soran film hakkında konuştuk…

Neva, nasıl bir kişilik?

Neva, Ankara'da tıp öğrencisi, içine kapanık, utangaç, sessiz sakin bir kız.. Çok tecrübesiz. Ilgın onun ilk aşkı. Birçok şeyi Ilgın'dan öğreniyor, onunla beraber yapıyor.

Filmde hiçbir zaman Ilgın'a karşı gelmiyor… Neden böyle davranıyor sizce?

Evet ama bence ikisi de değil. Bu Neva'nın kişiliğiyle alakalı. Hiçbir tartışmanın içinde yer alamıyor, kendini müdafaa edemiyor. Filmde yer yer bu Neva' yı suçlu gibi gösterebiliyor ama o, birisi ona bağırırken konuşamıyor. Hele de bu insan Ilgın olunca, 'hayır, öyle değil!' diyemiyor.

Neva'nın fedakarlıkları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu davranış modeli övülecek bir durum mu yoksa yerilecek mi?

Tabii ki Neva'nın yaptığı çok büyük bir şey, çok cesur bir şey. Onu bir yönden anlıyorum ama kızıyorum da aynı zamanda. Bu bence çok yoruma açık bir şey değil, ben bile hikayeyi ilk ağızdan dinlememe ve kitabı okumama rağmen O'nun neler yaşadığını ancak tahmin edebiliyorum. Yani kenardan bakıp yaptığı şey için ne kadar yanlış diye yorum yapamam.

BİRBİRİMİZDEN ÇOK FARKLIYIZ
Gerçek hayatta Neva'yla benzer özelliklere sahip misiniz?

Aslında çok farklıyız birbirimizden. Ben daha dışa dönük bir insanım, hayattan, yaşadığım her andan keyif alıyorum, önce ben diyebiliyorum ama Neva bunun tam tersine Ilgın'ı ön planda tutuyor hayatında, her şeyi ona göre planlıyor, ona aşık olduktan sonra onu mutlu etmek için yaşıyor diyebilirim.

Film sizi nasıl etkiledi?

Filmde oynadığım karakter çok üzülüyor, çok kırılıyor, çok gözyaşı döküyor. Tabii ki benim de çok etkilendiğim sahneler oldu. Canlandırdığımız karakterler gerçekten var olmuş kişiler olduğu için, aslına uygun oynamak, karakteri mümkün olduğunca yaşayan gerçek bir karakter yapmaya çalıştım.

11 yıl önce