|

Göğe bakma durağında bekliyoruz

Yeni Şafak
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 17:21 - 29/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Göğe bakma durağında bekliyoruz
Göğe bakma durağında bekliyoruz

Bu hafta İstanbul çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlikleri sizin için derledik. İstanbul Modern'de gerçekleşen YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı'nın ilk geçici yapısı Göğe Bakma Durağı müzenin bahçesinde ziyarete açıldı. Göğe Bakma Durağı, 20 Ekim 2013 tarihine kadar her yaştan ziyaretçiyi ücretsiz olarak müze bahçesine bekliyor. Küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Pelin Derviş'in üstlendiği sergide projelerle ilgili video, fotoğraf ve maketlerin yanı sıra 'Göğe Bakma Durağı'nın yapım süreciyle ilgili hazırlanan video görülebilir. Sevince Bayrak ve Oral Göktaş'tan oluşan SO? Mimarlık ve Fikriyat'ın tasarladığı YAP İstanbul Modern'in ilk projesi 'Göğe Bakma Durağı', adını Turgut Uyar'ın aynı adlı şiirinden alıyor. Çalışma, İstanbul Modern'in üzerinde bulunduğu Boğaz'ın görünmeyen sularında süzülerek müzenin bahçesini gölgelendirirken yerleştiği mekanı da şehre yansıtıyor. Müzenin yer aldığı antrepo ve bahçenin strüktürel yapısı, deniz suyunun hareketini mimari elemanların hareketine dönüştürmeye olanak veriyor. Çalışma, orijinalliğiyle dikkat çekiyor.

Açıl susam açıl!

İtalyan ressam Luigi Ballarin'in, İstanbul'da ilk kişisel sergisi İstanbul İtalyan Kültür Merkezi himayesinde, Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle  Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açılıyor. 3-13 Temmuz günleri arasında ziyarete açık kalacaktır. Küratörlüğünü Beste Gürsu'nun yaptığı 30'u aşkın tablonun yer aldığı sergide Arap dünyası ve İslamiyet'i konu alan tablolar yer alıyor.

GRAFFİTİ'Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kültür A.Ş. nin düzenlediği Uluslararası  Graffiti  Festivali'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Meeting of All Stars- Yıldızların Buluşması sloganı ile düzenlenen festival, 30 Haziran Pazar  günü Miniatürk'te gün boyu sürecek etkinliklerle gerçekleştirilecek.

ADALAR'I 'HALA HATIRLIYORUM'

Adalar Müzesi'nin 2013 sergi serisinin ikincisi araştırmacı yazar Dr. Akillas Millas'ı ağırlıyor.  Büyükada Çınar Müze Alanı'nda açılışı yapılan olan sergi, 1970'den beri Atina'da yaşayan Adalı Akillas Millas'ın nadir koleksiyonlardan Adalar külliyatını içeriyor. Sergide Millas'ın çizimleri, kartpostallar, fotoğraflar, resimler ve yazıların yanı sıra  'Hala Hatırlıyorum' isimli bir de belgesel film yer alıyor. Küratörlüğünü Akillas Millas ve Müze küratörü Deniz Koç'un, sergi tasarımını ise Sera Dink'in üstlendiği 'Hala Hatırlıyorum' sergisi, 1934 yılında İstanbul'da doğan ve 27 yaz mevsiminin yanı sıra çocukluk ve gençlik yıllarının tamamını Büyükada'da geçiren asıl mesleği doktorluk olan araştırmacı yazar Akillas Millas Türkiye'de özellikle futbolculara ilk menisküs ameliyatlarını yapan cerrah olarak da tanınır. Ücretsiz ziyaret edilebilecek sergi 29 Haziran'dan itibaren Adalar Müzesi Büyükada Çınar Müze Alanı'nda tam 1 yıl açık olacak.


11 yıl önce