|

Gökyüzünü kucaklayan restoran

İstinye''de, Emirgan Korusu''nun hemen yanı başında, gökyüzünü kucaklayan ağaçların gölgesindeki Meyyali, lezzetli menüsü ve zengin kahvaltısıyla misafirlerine nezih bir hizmet veriyor.

Harun Karaburç
00:00 - 27/07/2014 Pazar
Güncelleme: 19:48 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gökyüzünü kucaklayan restoran
Gökyüzünü kucaklayan restoran

Bu hafta İstanbul''da eşine az rastlanabilecek bir restoranla karşınızdayız: Meyyali. İstinye''de, Emirgan Korusu''nun hemen yanı başında, gökyüzünü kucaklayan ağaçların gölgesindeki Meyyali, iddialı menüsü ve hizmeti ile misafirlerini ağırlıyor. Kebap menüsü ile iddiasını ortaya koyan Meyyali, keyifli dekorasyonu ile yazın gün boyu ayrılmak istemeyeceğiniz bahçesinde nezih bir hizmet veriyor. En ünlü kebabı ise ''Muhteşem Süleyman''... Taş fırında hazırlanan lavaşın üzerinde, kaşar, domates ve pastırma peynirinin harmanlandığı yatağa serilen kuzu etinden hazırlanan kebap, doğal süzme yoğurt ile servis ediliyor.

PİDELER TAŞ FIRINDAN

Kaliteli et ve mevsim sebzeleri ile hazırlanan kebapların yanı sıra tatmanızı tavsiye ettiğimiz pide çeşitleri taş fırında pişiyor. Hafta içi öğlen ve akşam hizmet veren Meyyali, hafta sonları ise zengin açık büfesi ile kahvaltı hizmeti veriyor.

Şehir karmaşasından izole bahçesinde lezzet şöleni yaşatan Meyyali, 10 bin metrekare alana sahip, alakart restoran ve  organizasyonlara ev sahipliği yapan Rose Garden bölümünden oluşuyor. 800 kişilik Rose Garden kır alanı, 200 kişilik koru manzaralı cam salonu ve 300 kişilik salon bahçe alanları ile Alakart  & Organizasyonlarının vazgeçilmez adresi olarak her mevsim unutulmaz davetlere ev sahipliği yapıyor.

ORMANDA KAHVALTI KEYFİ

Cumartesi Pazar açık büfe kahvaltının olduğu Meyyali''de yaklaşık 500 kişi ağırlanıyor. Ana kalemlerden pek çok alternatif bulunuyor. Yeşillikler, reçeller, zeytin peynir, sigara böreği, sıcaklar, börekler bulunuyor. Filtre kahve çay meyve suları var. Meyyali''nin müdavimleri sabah açıldığı saat olan 09:30''ta geliyorlar güzel bir kahvaltı ardından gezintiye çıkıyorlar. Koruda turladıktan sonra bir gibi tekrar sofraya oturuyorlar. Devamlı gelen misafirler parça parça yiyorlar kahvaltılarını.

HER ŞEY MEVSİMİNDE

Çok fazla mevsimi olmayan şeyler yok Meyyali''de. Her şey zamanında hazırlanmış oluyor. Havaların güzel olduğu zamanlar 600''e kadar çıkıyor misafir sayısı. Ancak Sedat Arı, misafir sayısını sabit tutmaktan yana. Bu aralar çok sık doğum günü partileri yapılıyor. İsteyen gruplar havuz başında, isteyen çardaklarda, isteyenler de içerideki masalarda vakit geçiriyor.

KENDİNDEN KLİMALI

Meyyali doğal ve yeşilin içinde ve şehir merkezine de çok yakın. Korunun içinde değil ama içinde gibi. Tahmin ediyorum metrekareye en fazla ağacın düştüğü restoran burası. Yaz aylarının en sıcak günlerinde bile burası serin. Doğal bir klima sanki sürekli sizi serinletmek için çalışıyor. Mekanın sahibi Sedat Arı, akşamları iftara gelenlere hala şal dağıttıklarını söylüyor. Yaklaşık 180 araçlık otoparkı var. Oturup uzun zaman geçirilecek bir yer. Her yapılan yemeği o bölgenin ustası ile çalışmaya özen gösteriyorlar. Arı, ''Urfa yemeğini Bolu Mengen''li birine yaptıramazsınız. Etimiz kıyma makinelerinden çekilen büyük baş hayvanlardan sağlanmıyor. Yaklaşık sekiz yıldır etler aynı yerden temin ediliyor'' diyor.

10 yıl önce