|

Hangi cep telefonu?

Cep telefonu satın almak artık zor. Çünkü bir modelde aradığınız bir özellik, diğerinde başka bir maharet var. Hiç kullanmayacağınız özelliklere para ödemek de cabası... Önerimiz, öncelikle telefonu hangi amaçla kullanacağınıza karar verin

00:00 - 17/02/2008 Pazar
Güncelleme: 22:32 - 16/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Hangi cep  telefonu?
Hangi cep telefonu?

Cep telefonu kimileri için internette gezdiren, yolu tarif eden, kitaplarını, belgelerini taşıyan, televizyon, video izleten bir cihaz. Kimileri için de sadece iletişim kurmaya yarayan bir alet. Eğer gömlek değiştirir gibi telefon değiştirmiyorsanız, yeni bir telefon almadan önce telefonu hangi amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz. Sadece iletişim diyorsanız, kullanmadığınız özelliklere boşuna para ödemeyin. Öte yandan hayatı kolaylaştıran cep telefonu teknolojilerinden de geri kalmayın. Bugün bir adet cep telefonu alarak, fotoğraf makinesi, kamera, ofis belgelerini düzenleyip paylaşabileceğiniz, internette gezinti yapabileceğiniz küçük bir bilgisayar, mini ekranlı bir televizyon, yüzlerce belgeyi taşıyabileceğiniz hafıza kartı size yolunuzu tarif eden bir navigatör sahibi olabilirsiniz. Buraya sığmayan onlarca ekstra özelliği de unutmayın. Peki bu özellikleri nasıl seçeceğim diyenler mini rehberimizden yararlanabilir.


OLMAZSA OLMAZLAR

Fotoğraf ve kamera özelliği olan telefonlarda artık 'megapixel' değerinin yüksek olmasının daha yüksek çözünürlüklü fotoğraf demek olduğunu herkes biliyor. Fotoğraf kağıdında net görüntü istiyorsanız, pixel değerinin en az 2.0 olmasına özen gösterin. Telefondaki flaş özelliği, ışık zayıf olduğunda iyi görüntü almanızı sağlayacaktır. Kamera ve ses kaydı için dikkat edilecek nokta ise sınırsız çekime imkan vermesi. Süre sınırının olmaması, belleğinizin miktarı kadar çekim yapmanızı sağlar. Bu noktada bellek kartı devreye giriyor. Telefonlarda artık çıkarılabilir bellek kartları var. MMC, SD, MemoryStick gibi. Telefonun hangi kapasiteye kadar desteklediği önemli.


SENKRONİZASYON NE İŞE YARAR

Telefonu bilgisayarla kullanmak isterseniz 'senkronize' özelliği olmalı. Yani, telefonun hafızasındaki rehber kayıtları gibi her türlü bilgiyi, bilgisayarınıza, yine bilgisayarınızdaki bilgiyi telefonunuza aktarabilmelisiniz. Telefonunuzdaki EDGE özelliği hızlı internet bağlantısı sağlayacaktır. Wireless özelliği ise bilgisayarda olduğu gibi kablosuz internet bağlantısı kurabilmenizi sağlayacaktır. Bluetooth da senkronizasyonu pratik kullanmak için önemli bir çözüm. Telefonun java uygulamalarını desteklemesi ise kimi uygulama ve oyunları yüklemenize imkan tanıyacaktır.


Sony gözünüzden tanIyor

Sony'nin, doğru ayarların seçimi için tahminde bulunan 'sahne Tanıma' özelliğine sahip ilk Cyber-shot modeli T300, dikey formatlı tasarımı ile dikkat çekiyor. T300, 10.1 megapiksel çözünürlüğü, yüz tanıma ve bulanıklığa karşı ikili çözüm teknolojileri ile dijital fotoğrafçılığa yeni bir anlayış getiriyor






16 yıl önce