|

Hürmetle muhabbetle...

O sadece bir siyaset adamı değil aynı zamanda dini değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı, entelektüel örnek bir liderdi.

Saadet Berrin Üstüner
00:00 - 6/03/2011 Pazar
Güncelleme: 22:55 - 5/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Hürmetle muhabbetle...
Hürmetle muhabbetle...

Ülkemizin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan NECMETTİN ERBAKAN'ın vefatı hepimizi derinden etkiledi. O sadece bir siyaset adamı değil aynı zamanda dini değerlerine bağlı, bilgili, donanımlı, entelektüel örnek bir liderdi. Yaşarken fark edilemeyen üstün meziyetleri, maalesef ki ancak ardından dile getirilebildi. Hayatı boyunca maneviyata ve aileye verdiği önemi üzerine basa basa hatırlatan televizyonlar, gazeteler, onun sevgili eşine kavuşacağından bahsettiler.

Ailesini ve milletini her konuda eğitmeye çalışan, Erbakan Hoca'nın eşi Nermin Hanım ile tanışma fırsatını yakalamış, 1994 Seçimleri sırasında birkaç kez bir araya gelmiştik. O kadar tevazu sahibiydi ki; seçim çalışmaları nedeniyle geldiği şehrimizde (Adapazarı) misafirimiz olmasına rağmen yorgun olduğumuzu düşünerek, bize bizim evimizde çay ikram etmeye çalışmıştı. Hanımefendi, asil tavırlarıyla herkesin hayranlığını kazanmıştı. Gayet sade, tertemiz giyimiyle, örnek bir Müslüman hanım görüntüsü sergiliyordu. Dışarıda pardösü tercihinden hiç vazgeçmeyen Nermin Hanım, biyeli, brokar şık pardösü modelleriyle etrafındaki hanımlara rol model olurdu. Nermin Hanım'ın vefatından sonra gözle görülür derecede sağlığını yitiren Erbakan Hoca, eşinin yokluğuna ancak altı yıl dayanabildi.

Televizyon kanalları Erbakan Hoca'nın geçmiş yıllardan görüntülerini yayınlarken; daima koşuşturan, hızlı düşündüğü gibi hızla hareket eden, gülümseyen sempatik bir ihtiyar delikanlı halini tekrar hatırladık. Erbakan Jilet gibi ütülenmiş takım elbiseleriyle, farklı kravat tercihleriyle karizmatik bir siyaset adamı portresi çizerdi. Zamane gençlerinde dahi bu kadar zevkli ve farklı kravatlar kullanan beylere az rastlanır. Her biri ayrı bir zevkin ürünü, çarpıcı renkler ve desenler... Nasıl da yakıştırırdı kendisine. Hoca'nın sıkça kullandığı şalları da ona farklılık katarken, İçinin doluluğu, zevkli giyimiyle dışa yansırdı. Siyasetçilerin genelde koyu rengi tercih etmelerinin aksine, Erbakan özellikle yaz aylarında giydiği açık renk takım elbiseleri ile farkını ortaya koyardı. Son zamanlarda İlerlermiş yaşına, sağlık sorunlarına rağmen, hiç bir zaman vazgeçmediği davası gibi, hiç bir zaman vazgeçmediği nezaketi de davranışlarına yansırdı. Beyefendi ruhu, beyefendi bedeninde hayat buluyordu.

Erbakan Hoca yaşadığı gibi öldü. Kıvrak zekası son saatlere kadar kendisi ile beraberdi. Ölümünden sonra ifade edilen duygular, O'nu anlatmaya yetmiyor. Hastaneye yatmadan önce kendisini evinde ziyaret etme fırsatı bulan eşim, heyecanla, günlerce birlikte oldukları o birkaç saati anlatıp durdu. "Hoca'mı çok iyi gördüm. Dimdik ayağa kalkacak. İnşallah daha uzun yıllar yaşayacak." diyordu. Maalesef dediği gibi olmadı. Takdir böyleymiş. Bu yakışıklı, zeki dev adam aramızdan ayrıldı.

Vefatından sonra, ailesinin sergilediği tavır hepimize örnek olacak nitelikteydi. Oğlu Fatih Erbakan'ın, acısına rağmen dağılmamış vakur duruşu, konuşmaları, yorgunluğuna rağmen tüm taziyeleri ayrı ayrı kabul edişi tam da babasının oğluna yakışır nitelikteydi. Keza gelini, kızları ve damatları, büyük bir devlet adamının ailesi olduklarını hiç unutmayan bir aile görüntüsü verdi. Erbakan ailesinin kadınları ön plana çıkmadan, büyük bir sabır içinde acılarını kendi içlerinde yaşarken, cenaze merasimi boyunca, kameraların gözü önünde hiç bir olumsuzluk sergilemeden vazifelerini yaptılar. Aileyi, görüntüleriyle babalarının bu millete mal olmuş bir insan olmasının bilinciyle, hareket etmelerinden dolayı, kendilerini tebrik ediyorum. Her birine ayrı ayrı baş sağlığı diliyorum.

Bu ülkenin muhafazakar kadınlarına sosyal hayatta yer alma imkanı sağlayan, muaşeretini öğreten, yol açan, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a hepimizin bir teşekkür borcu vardır diye düşünüyorum.

Rahmetli Erbakan Hoca'yı tüm sevenleri gibi biz de ailece dualarla anacağız. Anısını yaşatmak adına yolundan hiç ayrılmayan, bu acıyı en az ailesi kadar derinden yaşayan çocuklarım için Erbakan ailesinden kendisinin kravat ya da şallarından birini bize hediye etmelerini rica ediyorum.


13 yıl önce