|

Kulede lezzet arttı fiyat ucuzladı

Galata Kulesi'nde bulunan Galata Tower Restoran, Beltur'un işletmesine geçtiğinden bu yana büyük ilgi gördü. Fiyatların ucuzladığı mekâna, artık isteyen herkes misafir olabiliyor, birbirinden leziz yemekleri manzaraya karşı yiyor.

Aysel Yaşa
00:00 - 9/02/2014 Pazar
Güncelleme: 16:29 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kulede lezzet arttı fiyat ucuzladı
Kulede lezzet arttı fiyat ucuzladı

Ceneviz kolonisinin inşa ettiği Galata Kulesi, İstanbul'un en önemli simgelerinden biri. Seyir terasına çıkıp şehrin karmaşasına ufak bir mola vermek için de ideal bir mekân. Fakat bilenler bilir. Kulenin 7 ve 8. katında bulunan kafe ve restoranlar oldukça pahalıydı. Pahalıydı diyorum çünkü nisan ayından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden biri olan Beltur'a geçtiğinden beri artık hemen hemen her kesimden insanlar, burada yemek molası verebiliyor. Çünkü bir önceki restoranda olduğu gibi fahiş fiyatlar artık yok. 80 Euro'dan başlayan menüler de tarih oldu.

FÜZYON MUTFAĞI DA OLACAK

Üstelik eskiden içkili olan mekanda artık alkol yok. Her kesimden kişi gönül rahatlığıyla bu manzarayı tercih edebiliyor. Tadilat işlemleri halen süren Galata Tower Restoran, artık daha kullanışlı. Özellikle yabancı turistlerin uğrak yeri olan kulede, yeni bir menü de hazırlanıyor. Beltur'a ait köşklerin menülerinden biraz farklı olması için çalışmalar yürütülüyor. Saray mutfağının yanı sıra füzyon mutfaklarından örnekler de hazırlanıyor. Özellikle dünya mutfağının vazgeçilmezi soslar, özenle hazırlanıyor.

İSTANBUL'A İSTANBUL YEMEKLERİ YAPIYORLAR

Mekânın dekorasyonu ve manzarası herkesçe malum. Ben biraz menüyü anlatmak istiyorum. İlerleyen zamanlarda değişecek olan menü, şimdiki haliyle de çok iç açıcı. Saray mantısı, tavuk ve mantar soslu fellucini, enginar göbeğinde avakadolu karides, Latafet, kuşhane kebabı, Galata kebap, marine edilmiş roka yaprağı üzerinde mevsim balıkları, Yeniçeri tatlısı ve daha nicesi. Galata'ya hem yerli hem de yabancı turist geldiği için, her gelen misafirin gönlü olsun diye yerli ve yabancı tatlar bu menüde harmanlanmış. Yani sebzeli Çin böreği hazırlanırken, içli köfte de unutulmuyor. Şef, gelen misafirlere ve İstanbul'a, İstanbul lezzeti tattırmak istiyoruz diyor.

DONDURULMUŞ GIDA YOK

Mevsim balıkları ise günlük olarak temin ediliyor. Kağıtta levrek buğulama, karides güveç, somon ızgara mekanın en fazla tercih edilen balıkları arasında. 9 kişiden oluşan başarılı mutfak ekibi, tüm yemekleri siparişten sonra taze taze hazırlıyor, sıcak sıcak servis ediyorlar. Mutfakta her şey günlük kullanılıyor. Zaten şef de dondurulmuş gıdadan bilhassa uzak durduğunu her fırsatta dile getiriyor. Kebaplarda kullanılan etler önceden marine ediliyor, soslarda katkı maddesi kullanılmıyor. Yemeklerde sadece soslama işlemleri önceden yapılıyor.

ŞERBETLER SEVİLİYOR

Galata Tower Restoran'da siparişinizi verdikten sonra masaya ikram olarak halis zeytin ezmesi ve hakiki zeytinyağı, kayısılı, tahıllı ve cevizli ekmek geliyor. Daha sonra seçtiğiniz yemeğe göre servis süresi on beş dakikayı geçmiyor. Mönüden açıklama istediğiniz zaman kullanılan yağa, sebzeye kadar tüm detaylar konusunda bilgilendirilebiliyorsunuz. Turistlerin daha çok saray mutfağı bölümünden yemekler seçtiği restoranda, ayrıca Osmanlı şerbetleri de yoğun ilgi görüyor. Keçi boynuzu, demir hindi ve mevsim mey-

veleri şurubu günlük olarak

hazırlanıp, taze servis ediliyor.

FİYATLAR UYGUN

Gelelim fiyatlara. Mekanın en pahalı yemeği 35 TL. Bunun yanı sıra bir kişi başlangıcı ara sıcağı, yemeği ve tatlısı için yaklaşık 55 TL ödüyor. Her sabah sunulan serpme kahvaltının fiyatı ise 28,50 TL. Kule saat 9'da açılıyor. Restoran en son siparişini gece 10'da alırken, kafe 20.30'da kapanıyor.

Galata Kebap yemesi sevap

Menüde bir de Saray Mutfağı kısmı var. Bu bölümde Osmanlı yemekleri literatürü taranarak hazırlanmış yemekler var. Örneğin Fatih Sultan Mehmet'in çok sevdiği mutancana, orjinaline uygun olarak pişiriliyor. Bunun yanı sıra spesiyallerinden Galata kebap da çok fazla ilgi görüyor. Et parçaları, kıtır ekmek, domates sosu ve yoğurtla bakır bir kapta hazırlanıyor. Tatlılarda ise Yeniçeri helvasını atlamak olmaz. Saray tatlısı olarak bilinen bu helva bol fıstıkla pişiriliyor, ceviz ve portakal parçalarıyla servis ediliyor. Dileyenler için yanına bir top dondurma ekleniyor.

10 yıl önce