|

Lezzetin harman olduğu yer

Fatih''in çiçeği burnunda kafe-restoranı Harman, tüm sevdikleriyle güzel bir iftar yemeği yemek isteyenlere farklı bir alternatif sunuyor. Merkezi konumu ve makul fiyatlarıyla dikkat çeken Harman''da çay ve sohbet lezzetle harmanlanıyor.

Harun Karaburç
00:00 - 20/07/2014 Pazar
Güncelleme: 20:13 - 19/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Lezzetin harman olduğu yer
Lezzetin harman olduğu yer

Eşi dostu toplayıp dışarıda güzel bir iftar yemeği yemek Ramazan''ın vazgeçilmez ritüellerinden biri haline geldi. Bu güzel ayın nimetlerinden istifade ederken eski yeni dostlarla, aileyle, arkadaşlarla bir araya gelip lezzetli yemekler yemek, sıcak bir içeceğin yanında sohbet etmek herkes için paha biçilemez. Buraya kadar her şey çok güzel ama iş mekan seçmeye gelince orada biraz dikkatli olmanız gerekiyor. Herkesin yüzünü güldürecek bir mekan bulmak oldukça zor. Kimisi mekanın ışığını sevmez, rengini sevmez, kimisi kalabalık ortamda bulunmak istemez, kimişi geniş bir masada oturmak ister.

HARMAN HERKESE HİTAP EDİYOR

Bu hafta elimizde herkesin gönlünü yapacak bir mekan var. Fatih''te... Açılalı yaklaşık üç ay oluyor. Anlayacağınız daha çiçeği burnunda bu mekanımızın. Adı da Harman. Konum itibarıyla oldukça merkezi bir yerde Harman; İstanbul İtfaiyesi''nin hemen arkasında. Civardaki mekanlara ve zengin içeriğine göre oldukça makul bir fiyata sevdiklerinizle birlikte güzel bir iftar yapmak istiyorsanız Harman tam size göre. Ramazan''da farklı bir iftar yapmak istiyorsanız Harman Cafe''ye buyurun. Burası lezzetin,

çayın sohbetin harman olduğu yer adeta.

MEKANDA SAMİMİ VE İÇTENLİK VAR

Harman''ın adı kafe ama kendisi pek kafe tarzında değil. Yani burada sadece içecek ya da atıştırmalık yiyecekler bulunmuyor. Alakart usulü kafenin menüsünde kahvaltı tabağından menemene, çorbadan ızgaralara kadar pek çok seçenek sunuluyor. Kafenin sahibi Mustafa Başoğlu, samimiyetini ve içtenliğini buraya da yansıtmış. Elemanlar bilgili ve ilgili. Eğer iftar için dışarıda bir yere gittiyseniz servisin yavaş olmasını kabullenmelisiniz. Ancak Harman''da böyle bir şey söz konusu değil. İftar saatinde gittiğimiz halde servis şaşırtıcı şekilde hızlıydı. Hem servis, hem yemeklerin kalitesi ve lezzeti açısından dört dörtlük bir hizmet aldığımızı söyleyebiliriz.

Aynıyız ama farklıyız

Sade ve şık tasarımıyla göz yormayan bir mimarisi var Harman''ın. Mekandaki ışıklar da sizi rahatsız etmiyor. Harman üç kata ayrılmış. Birinci kat yani giriş katı daha çok ''kahvehane'' tarzında. Buradan bahçeye ayrılan bir giriş var. Çok geniş olmasa da oldukça güzel ve iç açıcı bir bahçesi var. Üçüncü katta ise özel odalar var. Geniş çapta olmasa da küçük aile yemekleri ve toplantıları için oldukça ideal. Daha önce Catering işiyle meşgul olan Başoğlu, ''Yakınımızda olan At Pazarı ve diğer kafeler çok iç içe olması hasebiyle daha nezih yer tercihimiz oldu. Hem onlar gibiyiz hem de onlardan farklıyız'' diyor. Harman''ın 60 kişilik kapasitesi var. İki aşçı ve dört servis elemanı bulunuyor.

Sahura da bekleriz

Gelelim iftar ve sahur menülerine. Evet, Harman sahurda da açık. ''Farklı bir iftar için'' mottosuyla hazırlanan fix iftar menüsünde masaya önce iftariyelikler geliyor. Ne mi var iftariyeliğin içinde? İftar hurması, yeşil/ siyah zeytin, tereyağı, bal, kaşar peyniri, örgü peyniri ve pastırma var. Ramazan pidesi de unutulmuyor elbette. Dumanı üstünde masaya konuyor pidelerimiz. Sonra günün çorbası, (domates, mercimek, düğün) o gün artık hangisi varsa. Ara sıcak olarak da nefis bir paçanga böreği ikram ediliyor. Ana yemek olarak ise tek bir seçeneğiniz yok. Saç Kavurma, KuzuTandır veya Hünkar Beğendi''den birini seçme şansınız var. Yemeklerden sonra sıcak sıcak çayımız geliyor. Ramazan tatlısız olmaz. Tatlı olarak baklava, güllaç ya da dondurmalı irmik helvası servis ediliyor. Biz tercihimizi dondurmalı irmik helvasından yana kullandık. Çok da keyif aldık. Yemeğin yanında içeceğinizi kendiniz seçebilirsiniz ama demirhindi şerbetini şiddetle tavsiye ederiz. Tüm bu saydığımız lezzetlerin fiyatı ise sadece 27 TL. Sahurda verilen kahvaltı menüsünün fiyatı ise 17 TL.

10 yıl önce