|

Mar Blanca ile babama kavuştum

Büyülü sesiyle aşk şarkılarına hayat veren Monica Molina, bu yıl içinde çıkardığı Mar Blanca''da babasının 1950, 1960''larda seslendirdiği şarkılara yer veriyor. Bu albümle babasına yeniden kavuştuğunu söyleyen Molina, 6 Ağustos''ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi''ne konuk oluyor.

Harun Karaburç
00:00 - 27/07/2014 Pazar
Güncelleme: 19:22 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Mar Blanca ile babama kavuştum
Mar Blanca ile babama kavuştum

İspanyol şarkıcı Monica Molina, müzikal hayatının en güzel aşk şarkıları ve babasına adadığı yeni albümü Mar Blanca ile Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında 6 Ağustos Çarşamba akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi''ne konuk oluyor. ''Babamın anısına ve ondan kazandıklarımız anısına'' olarak özetlediği Mar Blanca''da babası Antonio Molina''nın 1950''ler ve 1960''larda seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar yer alıyor. Albümün müzik yönetmenliğini ise Monica''nın kardeşi Noel yapıyor. Aşk şarkılarının en sevilen ismi Monica Molina ile konser öncesi bir araya geldik, İstanbul''a olan aşkını, şarkılarını ve müziğini konuştuk. Şarkı söylemeye geç yaşta başlamanın hayatında yaşadığı tek ve önemli pişmanlık olduğunu söyleyen Molina, ''Onun şarkılarını söylemek bana yeniden ona kavuşmak gibi geldi'' diyor.

Türkiye''ye ilk olarak bir derginin 10. Yılı kutlamaları için geldiniz, burada pek çok konser verdiniz ve herkes sizi Türkiye aşığı olarak biliyor. Türkiye''de sizi çeken ne idi?

Türkiye''de beni nelerin çektiğini anlatmak öyle zor ki... Türkiye''de beni mutsuz eden bir tek an olmadı dersem belki kendimi daha iyi ifade etmiş olurum... Ay Amor gibi, Pequeno Fado gibi şarkılarımın ne kadar sevildiğini hem plak şirketinden hem menajerliğimi yürüten Pasion Turca ekibinden hep duyuyordum, ayrıca konserlerde müthiş bir ilgiyle karşılaşıyordum ki bir sanatçı başka neye kapılabilir? Üstelik tarihi dokusu olan güzel bir şehirde İstanbul''da yaşadığım birbirinden güzel anılardan sonra.

Mar Blanca Antonio Molina''nın 1950''lerde söylediği şarkıları günümüze taşıyor. Bu albüm sizin için ne ifade ediyor?

Babamın şarkıları çok zor şarkılar... Hem melodik yapısı, hem duygusu çok zor gelen şarkılar ve hep ona hayran büyüdüğüm için onun şarkılarını söylemek bana yeniden ona kavuşmak gibi geldi... İşin zor tarafı onun tarzını benim tarzımla buluşturabilmekti ve bunu da başaran kardeşim Noel oldu... Onun düzenlemeleri sayesinde albüm hepimiz için bir kutlamaya dönüştü.

SEZEN AKSU ALBÜMÜ
Mar Blanca ile Antonio Molina''nın müzikal geçmişini günümüze taşırken nasıl bir özen ve titizlik gösterdiniz?

İlk albümümden beri beni en iyi tanıyan kardeşim Noel Molina ile çalışıyorum ve aslında albümlerimi ona teslim ediyorum. Babamın repertuvarını ilk önce gözden geçiren de kardeşim oldu, sonrasında beraber şarkılarını dinledik ve bana en yakın hissettiklerimize beraber karar verdik. Düzenlemeleri yaparken de benim sesime, tarzıma yakınlaştıran yine Noel oldu.

2007 yılında Sezen Aksu ile düet yapmak istediğinizi söylediniz. Bu hayali gerçekleştirmek için yeni bir albüm projeniz var mı?

Şarkılarını dinlemeye devam ediyoruz ve hatta bir şarkısını prova ettik ve çalıştık. Sezen Aksu şarkılarına yeni versiyonlar yapma fikrimiz de var. Aslında bu fikirle gelen Türkiye''deki ekip oldu, bana Sezen Aksu şarkıları, albümleri verdiler. O kadar çok güzel şarkısı var ki, şarkılarının hepsinden söylemek istiyorsunuz.

Sezen Aksu dışında kendinizi yakın bulduğunuz bir isim var mı?

Yine daha önce bir proje için Leman Sam''la beraber sahneye çıkmıştık. Öncesinde şarkılarını dinlerken bana en yakın gelen şarkıyı, en çok hissettiğim şarkıyı hiç sözlerini bilmeden sevmiştim. Şarkının ismi ''Ağıt'' çok iyi biliyorum. Sonradan sözlerinin bir annenin kaybettiği çocuğuna yasını anlattığını öğrendiğimde daha da çok duygulandım, çünkü ben de bir anneyim ve şarkıyı hissetmiştim.

EN BÜYÜK KEYFİM BAHÇE
Harbiye Açıkhava''ya gelen konuklara nasıl sürprizler hazırladınız?

Şimdiye kadar en çok sevilen şarkılarımı, Türkiye''de hangi şarkılarımın beğenildiğini konserlerimdeki reaksiyonlardan artık çok iyi biliyorum ve 6 Ağustos gecesi sahnede sevdiğiniz şarkılarımın hemen hepsi olacak, belki küçük sürprizler de yapabilirim...

Sahnede sempatik tavırlarınızla biliniyorsunuz. Günlük yaşamda nasıldır Monica Molina?

Günlük yaşamda belki herkes bilmiyor olabilir ama bahçe ile ilgilenmeyi seviyorum. En büyük keyfim bahçe ve çiçekler... Ayrıca bir anne olarak kızım Candela ile arkadaş gibiyiz ve beraber vakit geçirmek, onunla eğlenebilmek ve yetişkin hayatını unutmak bana büyük keyif veriyor.

Yaşamınızda ''keşke yapmasaydım'' dediğiniz büyük pişmanlıklarınız oldu mu?

Hiç öyle bir pişmanlığım olmadı ama şarkı söylemek konusunda çok geç heveslenmeye başladım ve babamın bundan hiç haberi olmadı. Keşke babam da şarkı söylediğimi görebilseydi. Son albümüm Mar Blanca ve tüm şarkılarını umarım o da bir yerlerde biliyordur...

Oyunculuk terapi gibi
Dizi, film, tiyatrolarda da yer aldınız ama galiba müzik kendinizi en rahat hissettiğiniz yer?

Son olarak iç savaşta bir ajanı canlandırmıştım ama oyunculuk bana ayrıca çok eğlenceli geliyor, kendi yaşamından uzaklaşıyorsun ve aslında terapi gibi... Günlük hayatta bir ajan olmadığım halde bir ajan olabildiğim zamanları hissederek oynamak büyük eğlence... Sahnede şarkı söylemek ise hiç vazgeçmek istemeyeceğim mesleğim...

Aşkı nasıl tanımlarsınız?

Aşk güzelleştiriyor, eşimle, çocuğumla bambaşka tarifsiz bir sevgimiz var ve sevildiğinizi hissettiğinizde, karşılıksız sevdiğinizde ayrıca o mutluluk yaptığınız her işe yansıyor ve sizi güzelleştiriyor...

10 yıl önce