|

Mezar taşınız kristal olsun mu?

'Olmak için ölmek' sergisiyle Modern Sanatlar Galerisi'nde eserlerini görücüye çıkaran ressam Recep Çitçi, üç farklı dinin motiflerini taşıyan tabutları ölüm, doğum ve Allah aşkı temalarıyla süslüyor.

00:00 - 29/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:33 - 28/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Mezar taşınız kristal olsun mu?
Mezar taşınız kristal olsun mu?

Ressam ve heykeltıraş Recep Çiftci, 'Olmak için Ölmek' yeni sergisiyle İstanbul Modern Sanatlar Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Hıristiyan, Musevi ve Müslüman mezar taşı motiflerini ve ölümü işleyen Ressam Çiftci'nin, 'Olmak için Ölmek' sergisinde gerçek tabutlardan kristal mezar taşlarına rastlamak mümkün. Ölüm, doğum ve Allah aşkı temalarının yer aldığı Recep Çiftci'nin 'Olmak için Ölmek' adlı sergisi 26 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında IMSG'de görülebilecek.

ÖLÜM BİR SON DEĞİL

Manevi yolculuğu sırasında, tasavvufla ilgilenen sanatçı "Olmak için Ölmek" isimli sergisinde; soyut manalar üzerine kurulu somut çalışmalarını sunuyor. Üç bölümden oluşan sergide ölüm, doğum ve Allah aşkı temaları yer alıyor. "Nü"lerden oluşan bölümde; doğumun bir başlangıç, ölümünde bir son olmadığı anlatılıyor. Kadının, doğurganlığıyla hayat veren olarak, erkeğe göre manevi değerinin yüksekliğini anlatan Çiftci, eserlerinde kadın öğesine sıkça yer veriyor.

KRİSTALDEN MEZAR TAŞLARI GÖRÜLMEYE DEĞER

Farklı renkte konuların ustaca ve zekice hazırlandığı 'Olmak için Ölmek' adlı sergide erenleri simgeleyen altın sikkelerin süslediği kristalden mezar taşları görülebilecek. Sergideki en etkileyici eserlerden birisi gerçek bir tabut. Tabutun içerisinde ise canlı bir kuşun içinde olduğu kafes var. Ressam Çiftci; Fransız tarihinde, kralların taç taktıkları yer olarak bilinen Reims'te bugüne kadar üç sergi açarak 50'ye yakın eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Daha önce de "Akışta Olmak" ve "Saklı" isimli resim sergileri düzenleyen Çiftci, üçüncü sergisi olan "Olmak için Ölmek" görülmeye değer nitelikte.



12 yıl önce