|

Otelde mağara keyfi

Şanlıurfa'daki Hotel El- Ruha, Urfa Taşı ile inşa edilmiş ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. Balıklı Göl manzaralı Hotel El- Ruha'nın içindeki doğal mağaralar ise restaurant ve kafe olarak kullanılıyor.

Çilem Ötügen
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 22:21 - 24/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Otelde mağara keyfi
Otelde mağara keyfi

Binlerce yıllık tarihi olan ve peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da Halil İbrahim Dergahı'nı, Balıklı Göl'ü ve Urfa Kalesi'ni karşıdan gören ilginç bir mimari yapı var. Hotel El- Ruha. Klimatik özelliklere sahip olan Urfa taşıyla ve tamamen geleneksel Urfa mimarisiyle inşa edilen otelin duvarlarında taş süsleme sanatının bütün özelliklerini bir arada görmek mümkün. Otelin odalarının tavanları da eski Urfa evlerinde bulunan ve yörede 'kab' olarak bilinen tonozlu bir yapıya sahip. Ancak daha da ilginç olanı, dağa yaslanan otelin yapımı esnasında otelin içine alınan ve bozulmadan dekore edilen iki adet doğal mağara. Bu mağaralar kafetarya ve restaurant olarak hizmet veriyor. Mağaralar estetik görünümlerinin yanı sıra, tam da Urfa'nın sıcak iklimine uygun bir özellik gösteriyor. Yaz aylarında çok serin bir ortam sağlıyor, kış aylarında ise sıcak oluyor.


MODERN VE GELENEKSEL BİR ARADA

Bu geleneksel ve doğal yapı içinde 11'i süit olmak üzere 80 odası bulunan otelde, misafirler bütün odalarda, genel mekanlarda ve toplantı salonlarında, kablolu - kablosuz internet bağlantısı, ücretsiz olarak kullanabilecek busines center gibi teknolojik hizmetlerden faydalanabiliyor. Otel Hz.İbrahim Peygamber'in doğduğu ve yaşadığı kutsal kabul edilen Dergah ve Balıklıgöl civarında yer aldığından alkollü içecek servisi yapılmıyor. Otel mağara şeklinde dekore edilmiş kapalı yüzme havuzu,Türk hamamı, sauna, fıtness center,kuaför salonları, alışveriş merkezi, kapalı otoparkı ve büyüleyici manzarası yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet veriyor. Tel: 0.414 215 44 11

16 yıl önce